Çorum

Avrupa Üniversiteler Salon Futbolu Şampiyonası

20:34 17 Temmuz 2017
Avrupa Üniversiteler Salon Futbolu Şampiyonası

Hitit Üniversitesinin ev sahipliğinde Çorum'da düzenlenen 2017 Avrupa Üniversiteler Salon Futbolu Şampiyonası'nda erkeklerde Portekiz'in Beira Interior Üniversitesi şampiyon oldu.

Erkeklerde Türkiye'nin yanı sıra Portekiz, Fransa, Almanya, Macaristan, Polonya, Romanya, Rusya ve Gürcistan'dan 12 takımın katılımıyla gerçekleştirilen şampiyonanın son maçında, Portekiz'in Beira Interior Üniversitesi ile Gürcistan'ın Ivane Javakhishvili Tiflis Üniversitesi karşı karşıya geldi.

TOKİ Spor Salonu'nda yapılan maçı 5-4 kazanan Portekiz temsilcisi, turnuvayı şampiyon tamamladı. Organizasyonda Polonya'dan Zielona Gora Üniversitesi ikinciliği, Almanya'dan Münster Üniversitesi de üçüncülüğü elde etti.

Çorum Valisi Necmettin Kılıç, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Avrupa Üniversite Sporları Birliği (EUSA) Onursal Başkanı Alberto Gualtieri, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Tamer, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Genel Sekreteri Erdoğan Çelebi, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ile Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu (BESYO) Müdürü Prof. Dr. Faruk Yamaner tarafından dereceye giren takım ve sporculara kupa ile madalyaları verildi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, şampiyonanın kapanış töreninde yaptığı konuşmada, sporun, herkesi ortak paydada buluşturabilen unsurlardan biri olduğunu söyledi.

2017 Avrupa Üniversiteler Salon Futbolu Şampiyonası'nın Çorum'a alınması için birkaç yıl çaba gösterdiklerini belirten Alkan, "Bundan sonraki yıllarda bu tür uluslararası etkinliklerimiz devam edecek. Biz bu organizasyonla gördük ki Çorum, uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapabilir. 12 ülkeden 300'ün üzerinde sporcuyu ilimizde ağırladık. Bu muazzam bir başarı." ifadelerini kullandı.

EUSA Onursal Başkanı Alberto Gualtieri de organizasyonun 2018 yılında Portekiz'de gerçekleştirileceğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.