Çorum

Çorum'da Yöresel El Sanatları ve Hediyelik Eşya Fuarı

21:03 18 Temmuz 2017
Çorum'da Yöresel El Sanatları ve Hediyelik Eşya Fuarı

Çorum'da ikincisi düzenlenen Yöresel El Sanatları ve Hediyelik Eşya Alışveriş Fuarı'nda, Türkiye'nin farklı illerinden yöresel ürünler sergileniyor.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Fuar ve Sergi Kompleksi'nde 50 ilden 250 firmanın katıldığı fuar, ilgi görüyor.

Kayseri, Yozgat, Ankara, Kırşehir, Ordu, Erzurum, Nevşehir, Niğde, Trabzon, Sivas, Malatya, Hatay, Kahramanmaraş, Tokat ve Aksaray'ın yerel lezzetlerinin yer aldığı fuarda, el sanatları, takı ve tasarımları ile el işlemeciliği de ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Organizatör firmanın yetkilisi Fevzi Atasagun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuarda illerin yöresel ürünleri, el sanatları ve çeşitli özel günlere uygun hediyelik eşyaların satışa sunulduğunu belirterek, Çorum'u bu alanda cazibe merkezi haline getirmek istediklerini söyledi.

Bundan sonraki süreçte çeşitli organizasyonlar da yapacaklarını ifade eden Atasagun, şöyle konuştu:

"Ülkemizin markaları, değerleri ve yöresel ürünleri bu fuarlarla görücüye çıkıyor. Bu yılki festivalde ek olarak marka çadırı da getirdik. Dünyanın ve Türkiye'nin ünlü giyim markalarının ürünlerinin satıldığı çadır, fuara renk kattı. Fuar oldukça yoğun geçiyor. Çorum'un yanı sıra bölge halkından yoğun ilgi var."

Fuar, 30 Temmuz'a kadar açık kalacak.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.