Çorum

Çorum'da yeni eğitim programları anlatıldı

19:59 05 Eylül 2017
Çorum'da yeni eğitim programları anlatıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Yaşar Koçak, Türkiye'de uygulanan eğitim programlarının, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından günün ihtiyaçlarına uygun olarak yenilendiğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yeni eğitim programları hakkında ilçe milli eğitim müdürleri ve formatör öğretmenlere bilgi vermek üzere bir konferans düzenlendi.

Konferansta konuşan Koçak, Türkiye'nin eğitimde bir değişime gittiğini ve uygulanan eğitim programlarının, günün ihtiyaçlarına göre yenilendiğini söyledi.

İlçe milli eğitim müdürlerinden ve formatör öğretmenlerden toplantıda edindikleri bilgileri diğer öğretmen ve velilere aktarmalarını isteyen Koçak, şöyle konuştu:

"Bakanlığımız günün ihtiyaçlarına yönelik öğretim programlarında değişiklik yaptı. Sayın Bakanımız daha önce il müdürlerimiz, ilçe müdürlerimizle toplantılar gerçekleştirerek program hakkında bilgi verdi. Türkiye eğitimde bir değişime gidiyor. Milletimiz, öğrencilerimiz için çağın gerektirdiği değişikler yapıldı. Artık çağın gerektirdiği yeni bir anlayışla çalışacağız. Sizin de yanımızda olduğunuzu hissetmek istiyoruz. Yeni müfredatın temel felsefesi ve hedefleri konusunda sizler diğer öğretmenlerimizi ve velilerimizi bilgilendireceksiniz."

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de eğitimin formal ve informal olarak sürekli değişen ve yenilenen bir süreç olduğunu belirterek, "Öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak için yarına yönelik programlarla çalışmak gerekiyor. Bakanlığımız 81 ilde toplantılar, çalıştaylar yapıyor. Ülkemiz, gençliğimiz, geleceğimiz için aynı hedefe doğru hep birlikte koşmak zorundayız.” diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.