Çorum

Yeni eğitim öğretim yılı başladı

14:57 18 Eylül 2017
Yeni eğitim öğretim yılı başladı

Çorum'da 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlamasıyla 94 bin 95 öğrenci ders başı yaptı.

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Bahçelievler Mahallesi'ndeki İsmail Kakaç İlkokulu'nda düzenlenen törene, Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu ve Ahmet Sami Ceylan, İl Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Bağbuğ, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ile öğrenciler ve veliler katıldı.

Vali Kılıç, törende yaptığı konuşmada, yeni eğitim öğretim yılının herkes için hayırlı olmasını temenni ederek öğrenci ve öğretmenler için sorunlardan uzak, başarılı bir dönemin başlangıcı olmasını diledi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için var güçle çalışıldığını ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

"Bu, yüksek bir hedef, yüksek bir idealdi. Çok zor görünüyordu. Savaştan bunalmış fakir bir toplum için çok zor görünen bir hedefti. Bugün bu hedefe elimizi uzattığımızda yakalayacağımız kadar yaklaştık. Bugün 19 milyon civarında öğrencimiz eğitime başlıyor. Üniversiteyi de katarsak 24 milyon gencimiz eğitim öğretime başlıyor. 700 bin öğretmen ve 300 bin akademisyenle koca bir ordu ile 25 milyonluk bir ordu ile muasır medeniyete doğru yürüyoruz. Yeniden dünya ufuklarında medeniyetimizi köklerimizden alıp getirecek, dünyanın en ihtiyacı olduğu zamanda adaleti, hukuku, merhameti getirecek, yeniden tesis edecek bir güçle geliyoruz. 80 milyonluk bir ülkede 25 milyonluk bir eğitim ordusuyla gümbür gümbür dünyanın yarınlarına büyük Türkiye'yi getiriyoruz inşallah."

Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu da nesil yetiştirmenin, medeniyet inşa etmek olduğunu vurgulayarak, "Yeni Türkiye yolunda emin adımlarla ilerlerken, nitelikli insan yetiştirmek için milli eğitim alanında hükümetimiz her türlü imkanı sağlamaktadır. Öğrencilerimizin ezberden uzak bilgiyi hayata geçirerek, davranış şekline dönüştürülebileceği bir eğitim almalarını çok önemsiyoruz. Çağdaş eğitim yöntemleri ve teknolojilerinin yakından takip edilebilmesi adına eğitim alanında Çorum'da 280 milyar lira yatırım gerçekleşmiştir." dedi.

Milletvekili Ahmet Sami Ceylan da Türkiye'de AK Parti iktidarları döneminde eğitim alanında köklü değişiklikler yapıldığını belirterek, ülkenin geleceği konumundaki çocuk ve gençlerin eğitimi için her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise il genelinde toplam 94 bin 95 öğrencinin ders başı yaptığını, 2017-2018 eğitim öğretim yılında yaklaşık 6 bin öğretmenin görev yapacağını kaydetti.

Törende öğrenciler tarafından şiirler okunup folklor gösterileri sahnelendi.

Törenin ardından sınıfları gezen Vaki Kılıç ile beraberindekiler, öğrencilere kitap dağıttı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.