Çorum

Ahilik Haftası

13:53 21 Eylül 2017
Ahilik Haftası

Çorum'da Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında şed kuşanma töreni yapıldı.

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) tarafından düzenlenen Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Hürriyet Meydanı'ndan Pir Baba Parkı'ndaki tören alanına kadar yürüyüş gerçekleştirildi.

Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Garnizon Komutanı Albay Çetin Öcal, İl Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç'ın da katıldığı yürüyüşün ardından Çorum Belediyesi Mehteran Takımı gösteri yaptı.

Vali Kılıç, törende yaptığı konuşmada, ahilik kültürünün önemine değinerek, "Bizi biz yapan çok önemli geleneklerimizden birisi olan ahiliğin unutulmaması ve yaşatılarak gelecek nesillere aktarılması herkesin görevidir." dedi.

Belediye Başkanı Külcü de esnafın ahilik kültürüne sahip çıkması gerektiğini söyledi.

ÇESOB Başkanı Kılıç ise ahilik öğütlerinin evrensel olduğunu, yıllar geçse de bu değerlere sahip çıkılması gerektiğini dile getirdi.

Ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen "ahilik" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği törende, Şehit Öğretmen Fatih Tekin Mesleki Eğitim Merkezinin başarılı öğrencilerine de çeşitli hediyeler takdim edildi.

Törende, "yılın ahisi" seçilen 85 yaşındaki mobilya ustası Kemal Uğurel'e ÇESOB Başkanı Kılıç tarafından kaftan giydirildi.

ÇESOB'a bağlı odalar tarafından oluşturulan stantların gezilmesiyle devam eden programda, katılımcılara ahilik pilavı ve helvası da dağıtıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.