Çorum

"Bayraktar Dede" de Afrin'e gitmek istiyor

19:18 12 Şubat 2018
"Bayraktar Dede" de Afrin'e gitmek istiyor

Çorum'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetlerinde, büyük bir Türk bayrağı ile günlerce nöbet tutan ve "Bayraktar Dede" olarak isimlendirilen asker babası 84 yaşındaki Hüseyin Berk, Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak için gönüllü askerlik başvurusunda bulundu.

Türk bayrakları ile donattığı akülü aracıyla Çorum Askere Alma Bölge Başkanlığı'na giden Berk, gönüllü askerlik yapmak için dilekçe verdi.

Oğlu Ömer Berk'in uzman çavuş olduğunu ve hafta sonu kendisini ziyaret ederek, helalleşip Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak üzere birliğine gittiğini ifade eden Berk, "Ben de gönüllü olarak cepheye gitmek istiyorum. İmkanınız varsa beni de götürün cepheye, ben de savaşayım." dedi.

Televizyon izlerken, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili görüntüleri izledikçe gözyaşlarını tutamadığını belirten Berk, "Ben de oraya giderek, askerlerimizle birlikte çarpışmak istiyorum. Askerdeyken, keskin nişancıydım, şimdi yine yapabilirim." diye konuştu.

Çorum Askere Alma Bölge Başkanlığında görevli Üsteğmen Harun Yıldırım da davranışından dolayı Bayraktar Dede'ye teşekkür ederek, "Desteğin için minnettarız. Senin bu desteğinle inşallah ordumuz amacına ulaşacaktır." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.