Çorum

"100. Ölüm Yıldönümünde Sultan 2. Abdülhamid Han" konferansı

11:08 13 Şubat 2018
"100. Ölüm Yıldönümünde Sultan 2. Abdülhamid Han" konferansı

Bu değerlerin, "adalet, ahlak, birlik, iyilik ve özgürlük" olduğunu belirten Gökel, "Osmanlı Sultanı 2. Abdülhamid ömrü boyunca bu değerler için mücadele veren büyük bir kişilik, büyük bir devlet adamı, büyük bir lider, büyük bir dehadır." ifadelerini kullandı.

Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık, "Cumhuriyet inkılaplarını, Osmanlı Devletinden ayrı düşünmek tarihe ihanettir. 5. Murat olmadan, 2. Abdülhamid olmadan Cumhuriyet olmaz." dedi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Osmancık Temsilciğince "100. Ölüm Yıldönümünde Sultan 2. Abdülhamid Han" konulu konferans düzenlendi.

Belediye Kültür Merkezindeki konferans, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

TÜGVA Osmancık Temsilcisi Arif Emre Gökel, açılış konuşmasında, vakfın beş önemli değeri temel aldığını söyledi.

Hitit Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık da Osmanlı Devletinin 34. padişahı 2. Abdülhamid'in bir yüzünün dindar, bir yüzünün modern bir kişiliğe sahip olduğunu belirtti.

2. Abdülhamid'in önemli bir şahsiyet olduğunu vurgulayan Işık, "O öyle bir sultandır ki mektepler açmış, kız okulları açmış, tıbbiyeleri kurmuş, üniversiteler açmıştır. Eğitime, bilime, sanata önem vermiştir. Tiyatroyu çok severdi. Devrinde İstanbul'a Fransa’dan bale gösterileri gelirdi. Cumhuriyet inkılaplarını, Osmanlı Devletinden ayrı düşünmek tarihe ihanettir. 5. Murat olmadan, 2. Abdülhamid olmadan Cumhuriyet olmaz." diye konuştu.

.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.