Çorum

Çorum'da Zeytin Dalı Harekatı'na destek

19:13 14 Şubat 2018
Çorum'da Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Memur-Sen Konfederasyonu İl Temsilciliği tarafından konfederasyona bağlı sendikaların katılımıyla düzenlenen basın açıklaması, Hürriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Çorum'da, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla açıklama yapıldı.

"Tüm Anadolu ayaktayız emperyalizme karşı savaştayız" sloganıyla gerçekleştirilen gösteride, TSK'nin Zeytin Dalı Harekatı'nda başarılı olması için dua edildi.

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, burada yaptığı açıklamada, emperyalizm ve taşeronu eli kanlı terör örgütlerine karşı Türkiye'nin sürdürdüğü mücadeleyi desteklediklerini belirterek, "Zeytin Dalı Harekatı emperyal aklın çöküşünü sağlayacak, sömürgeci devletlerin Orta Doğu'daki çöküşünü hızlandıracak. Zeytin Dalı Harekatı, Türkiye'nin emperyalizme direnme iradesinin, emperyalistlerin Suriye’de oluşturmak istediği düzeni reddetme mücadelesinin adıdır." dedi.

Afrin'de DEAŞ, PKK, YPG ve FETÖ arasındaki gizli ittifakın ortaya çıktığını vurgulayan Turbay, "Afrin'de yürütülen operasyonlara karşı içeride cephe oluşturmak için ter ve dil dökenler, bizim nazarımızda bu kirli ittifakın tapınak şövalyeleridir." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin, ordusuna sızan gladyo artıklarını ve FETÖ'cüleri 15 Temmuz darbe girişiminin ardından temizleyerek gücüne güç kattığını dile getiren Turbay, emperyalizmin Türkiye'den olduğu gibi coğrafyadan da defedileceğine inandığını söyledi.

Memur-Sen olarak terör ve çatışmadan arındırılmış bir dünya istediklerinin altını çizen Turbay, şunları kaydetti:

"Kimsenin kimseyi sömürmediği, hakça paylaşımın gerçekleştiği bir dünya için mücadele ediyoruz. Ne var ki emperyalizm, başta bölgemiz olmak üzere sömürü düzenini sürdürmek için şiddeti ve terörü bütün dünya sathına yaymaktan çekinmemektedir. İçeride kimlerin sözde savaş karşıtı söylemlerle algılarda cephe açmaya giriştiğini, daha da ötesi her zaman yaptıkları gibi emperyalizmi ve sömürüsünü gizleme niyetinde olduğunu çok iyi biliyoruz. Sözde barış yanlısı gerçekte emperyal geminin tayfası olanlar 'Savaşa karşı barış' beyanlarıyla Türkiye'nin hak ve adalet mücadelesini akamete uğratmak için barış gibi mübarek bir kavramı dahi silaha dönüştürme hesabı içindeler. Biz sulh istiyoruz, biz adalet istiyoruz fakat emperyalizm bölgemizden kovulmadan, emperyal taşeronu kanlı terör örgütlerinin kökü kazınmadan bunun sağlanamayacağını da çok iyi biliyoruz. Türkiye terörle mücadele ediyor, emperyalizme karşı da onurlu bir savaş veriyor."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.