Çorum

Öğretmenin hazırlattığı İstiklal Marşı klibi beğeni topladı

16:50 12 Mart 2018
Öğretmenin hazırlattığı İstiklal Marşı klibi beğeni topladı

Çorum'un Osmancık ilçesinde bir öğretmen tarafından, ilçenin yöneticileri, Kıbrıs gazileri, polis ve askerler, imam ve öğretmenlerin İstiklal Marşı'nın tüm kıtalarını seslendirdiği klip hazırlandı.

Osmancık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde görev yapan öğretmen Mehmet Yıldız, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla farkındalık oluşturmak amacıyla bir proje hazırladı.

Proje kapsamında, fotoğraf sanatçısı Hayrullah Germeç'in yardımıyla, Belediye Başkanı Hamza Karataş, Emniyet Müdürü Mürsel Türkmen, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, Kıbrıs gazileri, öğretmenler, ilçede görev yapan jandarma ve emniyet personeli, cami imamı ve öğretmenlerin ilçenin farklı noktalarında İstiklal Marşı'nın dizelerini okumaları kaydedildi.

Drone yardımıyla çekilen görüntüler, "Türkiye İçin Söyle" adlı klipte toplandı. İlçenin tarihi ve turistlik mekanlarının da tanıtımının yapıldığı klipte "Canları pahasına bu aziz vatanı bizlere hediye eden şehitlerimize minnettarız" sözleriyle vatan savunmasında şehit olanlara teşekkür edildi.

Öğretmen Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl okulda düzenledikleri bir programdan esinlenerek böyle bir çalışma yapmayı düşündüğünü belirterek, ortaya çıkan eserin izleyen herkes tarafından beğenildiğini söyledi.

Çekimlere başlamadan önce resmi kurumlara başvurularak program çekimleri için izinler aldıklarını anlatan Yıldız, şunları dile getirdi:

"Gazilerimize ve okulumuz öğretmenleriyle de ön görüşmeler yapılarak program kaydının ne zaman ve nerede gerçekleştirileceği kararlaştırıldı. Fotoğraf sanatçısı Hayrullah Germeç ile birlikte İstiklal Marşı'nın dizelerindeki düşünceyi, temayı barından mekanları Osmancık'ta belirledik. Kısaca dizelerdeki ruhu görsel bir biçimde yaşatmaya çalıştık. Bu konuda da çok başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Kayıtların sonunda ortaya çıkan yapıtı izlediğimizde güzel bir çalışmayı gerçekleştirdiğimizi gördük. İzlendiği zaman insanın tüylerinin diken diken olduğunu hissettik."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.