Çorum

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü

16:38 16 Mart 2018
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çanakkale Zaferi'nin, Türk milletinin yeniden diriliş destanı olduğunu vurguladı.

Alkan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Çanakkale Zaferi ile dünya tarihinin seyrinin değiştiğini aktaran Alkan, 103 yıl önce Çanakkale'de dönemin en çetin şartları karşısında adeta imkansızın başarıldığına vurgu yaparak, "Çanakkale Deniz Zaferiyle 18 Mart 1915 tarihinde elde edilen başarı, tarihin akışında çok önemli bir dönüm noktası olmuştur. Yok edilmek istenilen milletimiz, tarih sahnesinde yerini sapasağlam koruyacağını ve bütün varlığıyla Çanakkale'nin geçilemeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir." ifadelerine yer verdi.

Alkan, mesajında şunları kaydetti:

"Tarihte eşine az rastlanan bir kahramanlık destanı ve bir varoluş mücadelesi olan Çanakkale Zaferi ile milletimiz, kendisini tarihten silmek isteyenlere imkansızlıklara rağmen büyük bir ders vermiş ve tüm dünyaya 'Çanakkale geçilmez' dedirtmiştir. Milli mücadelenin ilk ateşinin yakıldığı Çanakkale Zaferi’yle, milletimiz vatan sevgisini, cesaretini, azmini ve kahramanlığını ortaya koymuştur. Bugün, huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu topraklarda, bizlere düşen görev her türlü hile ve tuzağa rağmen kardeşçe bir ve beraber yaşama arzumuzu, vatanımızı ve bağımsızlığımızı 103 yıl önceki aynı kararlılıkla korumaktır. Büyük bir imanın, muazzam bir azmin ve sarsılmaz bir kararlılığın timsali olan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıl dönümünü kutlarken Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ve bütün istiklal kahramanlarımızın mukaddes hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.