Çorum

Zeytin Dalı Harekatı'na destek

18:24 22 Mart 2018
Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Osmancık ilçesinde Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak için başlatılan kampanyaya vatandaşlar yörenin en önemli tarım ürünü olan pirinç bağışında bulunarak destek oldu.

Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik'e moral vermek ve halkın desteğini göstermek amacıyla Osmancık ilçesinden 22,5 ton pirinç gönderildi.

İlçede bir süre önce "Osmancık halkından Osmancık taburuna selam" sloganıyla Zeytin Dalı Harekatı'na destek ofisi açıldı.

Bin 250 kişi Mehmetçiğe gönderilmek üzere 22,5 ton pirinç bağışında bulunuldu. Toplanan pirinç düzenlenen törenle bölgeye gönderilmek üzere yola çıktı.

Törende, Belediye Başkanı Hamza Karataş, her zaman Mehmetçik'in yanında olduklarını ifade ederek, "Mehmetçiğimiz güvenliğimiz için Afrin'de bulunuyor. Oradaki terör yuvalarını yok etmeye çalışıyor. Bizim için canlarını feda ediyorlar. Tarihimizde de o bölgede Osmancık taburunun mücadelesi söz konusu. Biz de Osmancık halkı olarak Mehmetçiğimize destek olmak amacıyla pirinç gönderiyoruz." dedi.

- Mehmetçik'e mesaj

Öte yandan Afrin'e biriktirdikleri harçlıklar ile pirinç gönderen çocukların askerlere gönderdikleri mesajlar duygulandırdı.

İlkokul dördüncü sınıf öğrencisi Abdülbaki Yedekçi Mehmetçik'e gönderdiği pirincin üzere "Abilerim, sizler için yatmadan dua ediyorum, büyünce ben de sizler gibi bayrağım için bu vatan uğruna canı gönülden can vermeye inşallah şehit olmaya hazırım." şeklinde yazdı.

Bir başka öğrenci Hüseyin Yedekçi de yazdığı notta "Asker abilerim yanınızda olmayı çok isterdim, yaşım küçük ama babam benim duamın Allah katında daha kabul olduğunu söylüyor. Sizlere dua ediyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından pirinç Mehmetçik için dua edilerek Afrin'e gönderildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.