Çorum

Valilik, hobi bahçesi arazisi satacak

12:10 05 Nisan 2018
Valilik, hobi bahçesi arazisi satacak

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, kent merkezine yakın bölgelerde, devletin uhdesinde olan ve bugüne kadar hiç kullanılmamış, tarıma elverişli olmayan arazilerin ikinci etabının açık artırma ihale usulüyle satışa çıkartılacağını bildirdi.

Vali Kılıç, yazılı açıklamasında, söz konusu arazilerin satışıyla bir çok kazanım elde edileceğini, bir yandan tarıma uygun olmayan arazilerin ekonomiye kazandırılacağını, diğer yandan da vatandaşlara kentin dışında bir yaşam alanı oluşturulacağını belirtti.

Kılıç, ilk ihalenin tamamlanmasının ardından 23 parçadan oluşan ikinci arazinin satış ihalesinin 26 Nisan'da gerçekleşeceğini aktararak, şunları kaydetti:

"Burunköy'de bulunan 23 parça hazinenin özel mülkiyetindeki hobi bahçesi konut imarlı taşınmazların, 26 Nisan Perşembe günü Valiliğimiz ek bina 1. katta bulunan Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğünde, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 45. maddesine göre açık teklif usulü ile satışı yapılacaktır. Taşınmazların ihale bedellerinin yüzde 25'i peşin olmak üzere kalanı üçer aylık dönemler halinde 2 yıl içinde taksitlerle ödenebilecektir. Satışı yapılan taşınmazlar satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 yıl süre ile Emlak Vergisine tabi tutulmayacaktır. Satışı yapılan taşınmaz malların satış ve devir işlemleri her türlü vergi, resim ve harçtan müstesnadır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.