Çorum

Çorum'da seçim güvenliği toplantısı yapıldı

18:37 18 Mayıs 2018
Çorum'da seçim güvenliği toplantısı yapıldı

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Türkiye'deki seçim sisteminin, dünyanın gıpta ile izlediği şeffaf, tarafsız, adil ve şaibeye fırsat vermeyen bir sistem olduğunu söyledi.

Vali Kılıç, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi nedeniyle, Emniyet Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen seçim güvenliği toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye'nin, demokrasi tecrübesi en eski olan ülkelerden bir tanesi olduğunu belirtti.

Birleşmiş Milletlere kayıtlı devletler içerisinde devlet geleneği olan ve demokrasi tecrübesi eski olan ülkelerin başında Türkiye'nin geldiğini belirten Kılıç, "Dünyanın seçimleri en adil, tarafsız ve şaibesiz yapan ülkesiyiz. Bizim ülkemizde Seçim Kanunun getirdiği adil sistem ve 198 sayılı kanun, Yüksek Seçim Kurulu ile il ve ilçe seçim kurulları aracılığıyla hakimlerin nezaretine bıraktığı düzen öylesine şeffaf, öylesine adil, öylesine fonksiyoneldir ki şaibeye izin vermemektedir." dedi.

Çorum'daki siyasi parti temsilcilerinin de kendi aralarında uyum içerisinde çalıştıklarını, centilmenlik anlaşması yaptıklarını aktaran Kılıç, şöyle devam etti:

"Siyasi partilerimizin il teşkilatlarının da tam bir konsensus içinde birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiklerini görmek bizim için mutluluk vesilesidir. Geçen yıl yaptığımız seçimde arkadaşlarımız bir centilmenlik anlaşması yapmışlardı ve buna da sonuna kadar uymuşlardır. İnşallah bugün de siyasi partilerimiz olarak hep yan yanayız. Yine önümüzdeki seçimlerde tam bir uyum içinde, tam bir senkronizasyon içerisinde kanuna ve hukuka uyarak güzel bir seçim yapmayı temenni ediyorum."

Toplantıda İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdür Vekili Erol Karasu, katılımcılara Seçim Kanunu, seçim takvimi ve seçim yasakları ile seçimler için alınan güvenlik tedbirleri hakkında bilgi verdi.

Toplantıya kentteki siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.