Çorum

Kentpark, yeraltı sularıyla sulanacak

16:31 20 Mayıs 2018 1 Yorum Var
Kentpark, yeraltı sularıyla sulanacak

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, yapımı devam eden 212 dönümlük Kentpark'ın yeşil alanlarının, yağmur sularıyla sulanması için proje geliştirdiklerini ve proje kapsamında kent merkezindeki farklı noktalarda altyapı çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Gül, Oruç Sokak'ta devam eden drenaj hattı çalışmasını yerinde inceledi.

İncelemenin ardından gazetecilere açıklama yapan Gül, yeraltı sularının kaybolmaması ve yağmur sularının daha verimli kullanılması amacıyla şehrin değişik yerlerinde çalışma başlattıklarını belirtti.

Ömür, Hayat, Hamit Cami ve Oruç sokaklarda yeraltı suları drenaj hattı çalışması başlattıklarını belirten Gül, bu sayede hem yağmur suyunu verimli kullanacaklarını, hem de şebeke suyunu boşa akıtmamış olacaklarını ifade etti.

Yeni şebeke ile toplanacak yağmur sularının, 212 dönüm büyüklüğündeki Kentpark'ı sulayacağını ifade eden Gül, şunları kaydetti:

"Bu çalışmalar neticesinde toplayacağımız suları Kent Park’ın 2 deposuna ulaştıracağız. Depolara ulaşan sular sulama konusunda bize katkı sağlayacak. Kentpark’ta şehir şebekesi ile sulama yapılacağı planlanmasına rağmen buna gerek kalmayacak. Kentpark, 2 depoda toplanan sularla sulanmış olacak. Biyolojik arıtmada da herhangi bir sıkıntı yaşanacak olursa bu sular orada da kullanılabilecek. Çok yönlü bir çalışmayla yer altına gidecek olan sularımızın boşa gitmesine engel olacağız. Aynı zamanda da şehir şebeke suyunu boşa akıtmamış olacağız. Bu da suya ne kadar önem verdiğimiz bir göstergesidir."

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Sabırsızlıkla bekliyoruz. Çorum bütün güzelliklere layık
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.