Çorum

Üniversite öğrencileri Şapinuva'yı gezdi

13:39 25 Mayıs 2018
Üniversite öğrencileri Şapinuva'yı gezdi

Hitit Üniversitesi öğrencileri Ortaköy ilçesindeki Şapinuva ören yerini gezdi.

Ortaköy Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen geziye katılan 60 öğrenci, Hititlerin önemli idari merkezlerinden biri olan Şapinuva ören yerini gezerek burada yetkililerden ören yerinin tarihçesi hakkında bilgi aldı.

Tarihi kalıntılar arasında gezerek, yürütülen kazı çalışmaları hakkında bilgi edinen öğrenciler, ayrıca burada kazılarda elde edilen tarihi eserleri de inceledi.

Daha sonra İncesu Kanyonu'na giden öğrenciler, burada doğa ve manzaranın tadını çıkardı. Öğrencilerin Ortaköy gezisi, Ortaköy Belediyesi tarafından verilen iftarla sona erdi.

Belediye Başkanı Taner İspir, burada yaptığı konuşmada, genç nesillerin kendi tarihlerini ve kendi topraklarında bulunan değerleri öğrenmelerinin önemli olduğunu söyledi. Üniversite öğrencilerinin ilçeye düzenledikleri geziyi bu nedenle önemsediğini ifade eden İspir, "Kendi topraklarımızın tarih ve kültürünü iyi tanıyıp ona sahip çıkmamız ülkemizin gücüne güç katacaktır. Bu vesile ile tarihimize kültürümüze ilgi duyup ilçeme geldiğinizden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.