Çorum

Srebrenitsa soykırımının 23. yıl dönümü

15:23 12 Temmuz 2018
Srebrenitsa soykırımının 23. yıl dönümü

AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, Srebrenitsa katliamının, son dönem insanlık tarihinin en utanç verici hadiselerinden biri olduğunu belirtti.

Karadağ, yaptığı yazılı açıklamada, 22 yıl önce, Bosna Hersek'ten Türkiye'ye ve tüm dünyaya ulaşan haberler dolayısıyla tarifi mümkün olmayan acılar yaşadıklarını, Srebrenitsa soykırımının, 2. Dünya Savaşı'nda yaşanan kayıplardan sonra Avrupa'da meydana gelen en büyük soykırımın adı olduğunu dile getirdi.

Soykırımda katledilenlerin sayısının resmi rakamlara göre 8 bin 372 olduğuna dikkati çeken Karadağ, şunları kaydetti:

"Bu soykırımda asıl sorgulanması ve yargılanması gerekenler Sırp canilerinden çok, Srebrenitsa'yı 'Güvenli Bölge' ilan ederek Boşnakların silahlarını toplayıp onları Sırp katillere teslim eden, hava harekatını kasıtlı olarak engelleyen zamanın BM Genel Sekreteri Butrosgali, Barış Gücü Komutanı Fransız Generali Janvier ve BM Bosna temsilcisi Japon Akashi gibi kişilerdir. Srebrenitsa katliam, son dönem insanlık tarihinin en utanç verici hadiselerinden biridir."

Karadağ, Srebrenitsa soykırımını unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını belirterek, dünyanın her yerindeki haksızlık, eziyet ve soykırımların son bulmasını temenni etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.