Çorum

Hitit Üniversitesinden 15 Temmuz'a akademik yaklaşım

13:29 16 Temmuz 2018
Hitit Üniversitesinden 15 Temmuz'a akademik yaklaşım

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Yüksek Öğretim Kurumunun (YÖK) üniversitelerin FETÖ ile mücadele kapsamında yaptığı çalışmaları "15 Temmuz ve Türk Yükseköğretimi" adlı kitap ile yayınladığını, bu kitapta Hitit Üniversitesinin de farklı çalışmalarıyla yer aldığını bildirdi.

Alkan, yaptığı yazılı açıklamada, YÖK'ün "15 Temmuz ve Türk Yükseköğretimi" adlı kitapta 37 üniversitenin çalışmalarına yer verildiğini anımsattı.

YÖK’ün kitabında yer alan üniversitelerin faaliyetlerine bakıldığında, Hitit Üniversitesinin konuya akademik bir yaklaşım içerisinde diğer üniversitelerin yapmış olduğu etkinlikler yanında farklı daha pek çok etkinliğe imza attığının görüldüğünü ifade eden Alkan, şunları kaydetti:

"Hitit Üniversitesi olarak hain darbe girişiminin ardından tüm eğitim birimlerinin ders müfredatlarına 'Milli İrade ve Demokrasi' dersini ekledik. Darbe ve darbecilerin analizlerinin yapılması, konunun bilimsel olarak irdelenmesi, toplumsal fayda sağlayacak saptama ve tespitlerde bulunulması başta olmak üzere, konunun her yönüyle ele alınması amacıyla '15 Temmuz ve Darbeler' konusunda lisansüstü çalışmalar yapan akademisyen ve öğrencilerimize özel destek sağladık. Üniversitemize kayıt yaptıran şehit çocuklarına burs desteği sağladık. Ayrıca öğretim üyelerimizin FETÖ’nün gerçek yüzünü akademik anlamda ortaya koyan bilimsel kitap çalışmaları yaptığı görülmektedir."

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.