Çorum

Hafızlık eğitimi alanlara empati yeteneği desteği

16:12 07 Eylül 2018
Hafızlık eğitimi alanlara empati yeteneği desteği

Çorum'da hafızlık eğitimi alan gençlerin empati yeteneklerini artırmak amacıyla "İyilik ve Empati ile Güçlenen Gencim, Gülen Geleceğim" projesi hayata geçirildi.

Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi (KKSM) ile Çorum Müftülüğü Aile Danışma Rehberlik Bürosunca ortaklaşa başlatılan proje kapsamında 5 ay süreyle hafız adaylarına çeşitli eğitimler verilecek.

KKSM Sorumlusu Nuran Hakyemez, projenin açılış töreninde yaptığı konuşmada, öğrencilere empati ve iyilik hakkında eğitimler verilmesinin yanı sıra atölye çalışmaları yapılacağını söyledi.

Atölye çalışmalarında film analizleri ve sosyal analizlerin yanında spor ve el sanatları etkinlikleri gerçekleştirileceğini ifade eden Hakyemez, projenin hayırlı olmasını temenni etti.

Açılış töreninin ardından gerçekleştirilen ilk eğitimde öğrenciler engellilerin hayatını konu alan bir film izleyip, analizini yaptı.

Açılış törenine il müftü Yardımcıları Abdullah Pamuklu ve Yıldız Üveyik, Aile İrşat Bürosu Yetkilisi Gülay Kunduracı ve Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi Sorumlusu Zehra Betül Özseçer katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.