Çorum

Çorum'da 108 tıp fakültesi öğrencisi beyaz önlük giydi

17:37 28 Eylül 2018
Çorum'da 108 tıp fakültesi öÄŸrencisi beyaz önlük giydi

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, "Tüm dünyanın bize, Türklere, sizin gibi hekimlere ihtiyacı var. O yüzden sorumluluklarınızın farkında olun. 'Kim var?' denildiğinde sağına soluna bakmadan 'ben varım' diyen nesiller yetiştirmekten başka çaremiz yok." dedi.

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim görmeye başlayan 108 öğrenci için İkbalkent Kampüsü Spor Salonu'nda beyaz önlük giyme töreni düzenlendi.

Rektör Alkan, burada yaptığı konuşmada, dünyada yaklaşık 25 bin üniversite bulunduğunu, Hitit Üniversitesinin bu sıralamada 2 bin 300 civarında olduğunu söyledi.

Uluslararası alanda yapılan çalışmaların, altyapı yatırımlarının elde edilen başarıda önemli rol oynadığına işaret eden Alkan, "Üniversitemizin gösterdiği başarı grafiğine paralel olarak tıp fakültemiz de Türkiye'deki kamu üniversiteleri arasındaki sıralamada yukarıya doğru yükselmektedir." ifadesini kullandı.

Tıp fakültesindeki akademisyenlerin hiçbiriyle rektörlük öncesindeki hayatında yollarının kesişmediğini vurgulayan Alkan, "Sadece bu arkadaşlarımızın CV'sine baktık. Eğer öyle olmasaydı biz şu anda tıp fakültesinden, diğer başarılarımızdan bahsedemezdik. 2011 yılında bu üniversiteye inkılap tarihi dersi için Milli Eğitim Bakanlığından öğretmen arkadaşlar geliyordu. Aradan geçen 7 yılda tıp eğitimini bırakın, artık sağlık kampüsünden bahsetmeye başladık." diye konuştu.

Alkan, öğrencilere uluslararası birey olmak için kendilerini iyi yetiştirmeleri tavsiyesinde bulunarak, şunları kaydetti:

"Globalleşme ile artık insanların doğdukları yer ile yaşadığı yer birbirinden çok farklı olabiliyor. Her yıl tıp fakültelerinden meslektaşlarınız mezun olmakta. Unutmayın ki siz sadece Türkiye içinde değil, başta Türk cumhuriyetleri ve gönül coğrafyamız olmak üzere tüm dünyada görev yapacaksınız. Bunun için yabancı dil öğrenmeniz gerekiyor. Dünyadaki herhangi bir tıp fakültesindeki öğrenci hangi bilgiye ulaşabiliyorsa siz de Hitit Üniversitesinde eksiksiz ulaşabiliyorsunuz. Hedefiniz yalnızca bulunduğunuz şehir değil, tüm dünya olmalı. Çünkü tüm dünyanın bize, Türklere, sizin gibi hekimlere ihtiyacı var. O yüzden sorumluluklarınızın farkında olun. 'Kim var?' denildiğinde sağına soluna bakmadan 'ben varım' diyen nesiller yetiştirmekten başka çaremiz yok."

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı ise, 2017-2018 akademik yılında eğitim vermeye başlayan fakültenin öğrenci sayısının 170'e yükseldiğini söyledi.

Fakültesinin ikinci yılında gelişimini sürdürdüğünü dile getiren Dolapçı, "İlk yılımızda devlet üniversiteleri arasında son sırada yer alıyorduk. Bu sene birçok üniversitenin tıp fakültesini geride bıraktık. Tıp eğitimine yeni başlayan bir üniversite olarak bir yılda önemli mesafe katetmenin mutluluğunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Alkan'ın yanı sıra AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Zeki Gül, İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı ile diğer protokol üyeleri tarafından öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi.

Öğrenciler daha sonra yemin etti.

Törene katılan bazı ailelerin duygusal anlar yaşadıkları gözlendi.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.