Çorum

Sınavlarda kişisel eşyalar "Nebahat abla"ya emanet

13:05 07 Ekim 2018
Sınavlarda kişisel eşyalar "Nebahat abla"ya emanet

Atatürk Anadolu Lisesinin kantin işletmeciliğini yapan 62 yaşındaki Nebahat Kadak, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim oturumuna girmek isteyen ancak üzerlerindeki eşyalarla sınava girmelerine izin verilmeyen katılımcıların imdadına yetişti.

Kadak, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 yıldır sürdürdüğü emanetçilik işinde en çok KPSS'de para kazandığını söyledi.

Kimi insanların bilmeden, kimilerinin de uzaktan gelmesinden dolayı yanında bir takım eşyalar bulundurmak durumunda olduklarını belirten Kadak, "Bugüne kadar hiç sorun yaşamadım. Sınav öncesinde bana eşyasını emanet eden herkes, sınavdan sonra eşyasını geri aldı." dedi.

Teslim aldığı eşyaların üzerine sahiplerinin isimlerini yazdığını, sınav çıkışı ise nüfus cüzdanına bakarak eşyaları teslim ettiğini anlatan Kadak, şöyle konuştu:

"Çanta, kalem, anahtarlık, cep telefonu, takı gibi birçok eşyayı parça sayısı fark etmeksizin kişi başı 3 liradan emanet alıyorum. Sadece sigara paketlerini almıyorum. Sigara önemli değil. Altın ve gümüş gibi kıymetli eşyaları da kendi çantamda saklıyorum. Dört yıldır hiç sorun yaşamadım. En çok KPSS sınavlarında para kazanıyorum. Diğer sınavlarda emanet eşya çok olmuyor. Okulun kantinini işlettiğim için mecburi olarak her sınavda buraya geliyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.