Çorum

Çorum'da KPSS'ye 5 bin 850 kişi girdi

16:36 04 Kasım 2018
Çorum'da KPSS'ye 5 bin 850 kişi girdi

Hitit Üniversitesi Rektörü ve İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca yapılan 2018 Ön Lisans Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) Çorum'da 5 bin 850 adayın katıldığını açıkladı.

Rektör Alkan, yaptığı yazılı açıklamada, tek oturum halinde 130 dakika süren sınavın başarıyla tamamlandığını ifade etti.

Kentteki 16 binada gerçekleştirilen sınav için 750 personel görevlendirdiğini aktaran Alkan, sınav sonuçlarının ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenilebileceğini vurguladı.

Alkan, şunları kaydetti:

"Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. KPSS, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir. Yeni bir sınavın yapılamaması durumunda ise sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam eder. İlimizde yapılan bu sınavın kurallara uygun olarak huzur ve güvenlik içerisinde uygulanmasına katkı sağlayan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, sınavın her aşamasında görev alan tüm personele ve emeği geçen herkese teşekkür ederim."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.