Çorum

Eşi tarafından öldürülen kadın, 14 yaşında evlendirilmiş!

12:52 17 Ekim 2019 18 Yorum Var
Eşi tarafından öldürülen kadın, 14 yaşında evlendirilmiş!

Çorum’da, boşanma aşamasındaki eşi Gökcen Şişman'ı (20), otomobilde tabancayla başından vurarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Selim Şişman (25) hakkında, 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede, 2 çocuk annesi Gökçen Şişman'ın, 14 yaşındayken aile baskısıyla evlendirildiği ortaya çıktı.

Olay, 30 Haziran'da, Bahçelievler Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nde meydana geldi. Kastamonu'da oturan, 2 çocuk annesi Gökcen Şişman, şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşi Selim Şişman ile boşanma aşamasına gelince, Çorum'a yerleşti. Gökcen Şişman'ın kaldığı evin adresini öğrenen Selim Şişman, beraberinde aynı zamanda akrabası olan eşinin anne ve babasını da alarak, önceki gün kente geldi. Aile, evin önünde beklemeye başladı. Bir süre sonra Gökcen Şişman, kızıyla evden çıktı. Bu sırada Selim Şişman, koşarak kızına sarılıp, otomobile oturttu. Gökcen Şişman ise başta otomobile binmek istemedi. Ancak ailesini görünce Şişman da bindi. Araçta Gökcen ve Selim Şişman çifti arasında tartışa çıktı. Tartışma sırasında Selim Şişman, iddiaya göre yanındaki tabancayla Gökcen Şişman'a ateş açtı. Mermilerin başına isabet ettiği Gökcen Şişman, olay yerinde hayatını kaybetti. Cinayet şüphelisi Selim Şişman ile kayınvalidesi Neslihan ve kayınpederi Yaşar Şişman, gözaltına alındı.

Polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Kadının yaşadığı evi gösteren Sevcan Ş. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bir süre tutuklu bulunan Neslihan ve Yaşar Şişman tahliye edildi.

14 YAŞINDA AİLE BASKISIYLA EVLENDİRİLMİŞ

Olayın ardından Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Selim Şişman ile Neslihan ve Yaşar Şişman hakkında 'tasarlayarak öldürme' suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle, iddianame hazırlandı. İddianame, Çorum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, öldürülen Gökcen Şişman’ın 14 yaşındayken aile baskısıyla akrabası olan tutuklu sanık Selim Şişman ile önce imam nikâhıyla, yaşını doldurması üzerine de resmi nikâhla evlendirildiği belirtildi. Evliliğinden 5 ve 2 yaşlarında 2 çocuğu bulunan Göken Şişman'ın olaydan 1 yıl önce eşinden ve aile fertlerinden şiddet gördüğü gerekçesiyle yaptığı müracaat üzerine Kastamonu'da bir süre sığınma evinde kaldığı, ardından geldiği Çorum'a yerleşip yaşamaya başladığı anlatıldı.

'EŞİMİ BATAKLIKTAN KURTARMAK İSTEDİK'

Tutuklu sanık Selim Şişman, savcılığa verdiği ifadesinde olay günü ve öncesinde yaşadıklarını anlattı. Korkutma amaçlı silahını ateşlediğini öne süren Selim Şişman, "Bir gece geldiğimde evde bir adam gördüm ve silahlıydı. Bana silah çekti. Ben bir şey yapamamıştım. Adam da balkondan kaçmıştı. Eşimin başkasına yazdığı mesajları da mahkemeye sunacağım. Eşimin Kastamonu sığınma evinde olduğunu zannediyordum. Bizi Çorum’dan arayanlar, eşimin bataklıkta olduğunu söyledi. Çorum’a gelerek eşimi ve çocuğumu kurtarmak istedim. Biz gece sabaha kadar arabanın içinde eşimin evinin önünde yol kenarında bekledik. Yanımda 2 tabanca vardı. Yol kenarında beklerken kızım ile dışarıda gördüm. Bizi gördü arabanın yanma kadar geldi. 'Evimize gidelim' dedim. Arabaya kendi isteği ile bindi, gelmek istemedi. Bu hayattan kurtulmasını istediğimi söyledim. O da bana 'sana ne, istediğimle yatarım' dedi. Ben de korkutmak amacıyla silahı doldur boşalt yaptığım sırada kafasının yanından geçer düşüncesi ile ateş ettim. Ancak mermi ensesinden girmiş" dedi.

YORUMLAR

18 Yorum Var
  • ibrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    birde adil idarecinin bunu belirleme hakkı vardır bildiğim kadarıyla özbekistan tıbı gerekçelerde kardeş çocuklarının evlenmesini yasakladı bu yüzden birde hz aişe evlendiğinde 18 yaşındaydı ablası esma ile 10 yıl araları var ve esma hicrette 27 yaşında hz fatımada 15inde evlenmiştir.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamin anlattiklari inandirici gelmedi 5 ve 2 yasinda 2 cocuk simdi anasiz babasiz kaldi hemde onlara en ihtiyac olduklari yaslarda
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Abdülhamit Han 4 yıl önce Şikayet Et
    bireysel silahlanma durdurulsun artık herkesin elinde silah ,nereye gidiyoruz ?
    Cevapla
  • isin gerceği 4 yıl önce Şikayet Et
    Kadının evlenme yaşında bi sıkıntı yok. Kanunlar islamiyetin kanunlarından daha üstün haşa Allah bilmiyor batı kanunları daha iti biliyor diyorsanız ben diyorum ki avrupa da 14 yaşında evlenmemiş kaç tane bakire kız var. Adamlarda evlenmek kanunen yasak. Ama zina yapıyorlar. Bizim dinimiz zina yapacağına evlen diyor. Kalkıp 18 yaş diye tutturmanın anlamı yok
    Cevapla
  • ibrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    bilmediğiniz bir konuda yoruma kalkışmayın 9 yaşındaki kişi islama gre evlenemez şöyleki evlenme bir mükellefiyettir ve buluğla başlar her coğrafyada 9 geçerli değildir bu sadece arabistan gibi sıcak yerlerde geçerli türkiyede bu 13 yaşıdır.ayrıca mensubu bulunduğumuz hanefilerde yaş imamı azama göre kızlarda 17 yaşıdır imamı şafiiye görede bu böyledir
    İlk beğenen sen ol
  • yavuz aslan 4 yıl önce Şikayet Et
    İslamiyetin hangi bilgisinden sen bu hükmü çıkardın ?. Bilgi sahibi olmadan burada yazdığın her yanlıştan çok büyük vebalde kalırsın. Avrupa da olan bir yanlış üzerinden mukayese yapılmaz.
    İlk beğenen sen ol
  • dsc 4 yıl önce Şikayet Et
    çoçuk yaşta evlenmenin de anlamı yok. işinize gelince batıyla kıyaslayın tabi...
    İlk beğenen sen ol
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir bakıma islami konuda haklısınız gibisiniz, ama sanıırım sizin kız evladınız yok öyle rahat konuşuyorsunuz,bırak 14 yaşı şu anda 18 yaşındaki evlatlar bile bu yükümlülüğün altına girecek durumda ve zihinde mi günümüzdeki böyle bir yorum yapıyorsunuz.
    İlk beğenen sen ol
  • Letaif 4 yıl önce Şikayet Et
    Giyabi konuşmanın faydası yok.Bu dünyada her şey oluyor.İyi tanıdığım birisi,kocasını iki defa aldattı.Şimdi ikinci kocada.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.