Denizli

Denizli'de organ bağışı

18:30 02 Eylül 2015
Denizli'de organ bağışı

Denizli'de, trafik kazasında hayatını kaybeden kişinin karaciğeri ve böbrekleri üç hastaya umut oldu.

Denizli-Aydın karayolunda pazartesi günü motosikletiyle geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan 47 yaşındaki Ramazan Düdükçü, Denizli Devlet Hastanesi Cerrahi Yoğun Bakım Servisi'ne kaldırıldı.

Burada yaşam mücadelesini kaybeden Düdükçü'nün organları, ailesi tarafından bağışlandı. Beyin ölümü gerçekleşen Düdükçü'nün karaciğeri 9 Eylül Üniversitesi, bir böbreği Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, diğer böbreği ise İzmir Kent Hastanesinde organ bekleyen hastalara gönderildi.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Düdükçü'nün kazadan dolayı hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Ailenin bu davranışının tüm topluma örnek olması gerektiğini ifade eden Öztürk, "Türkiye'de binlerce hasta organ bağışı bekliyor. Organ bağışı da beyin ölümü gerçekleşen kişilerden alınan organlarla mümkün. 47 yaşındaki Ramazan Düdükçü de Denizli Devlet Hastanemizdeki yaşam mücadelesinden sonra ne yazık ki aramızdan ayrıldı. Fakat ailesi, üzüntülerini bir kenara bırakıp organ bağışında bulunarak başka ailelere umut oldu. Düdükçü ailesine bu örnek davranışından dolayı şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Ramazan Düdükçü'nün ağabeyi Hasan Düdükçü, kardeşini kaybetmekten duydukları üzüntüyü bir nebze de olsa organ bekleyen ailelere umut oldukları için unutmaya çalışacaklarını söyledi.

Ağabey Düdükçü "Kardeşimin organları inşallah başka bedenlerde can bulur ve kardeşime şefaatçi olurlar" dedi. 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.