Denizli

Yetim ve hasta çocuklarıyla yaşam mücadelesi veriyor

13:04 24 Eylül 2015
Yetim ve hasta çocuklarıyla yaşam mücadelesi veriyor

İBRAHİM SÜZER - Denizli'de iki çocuğuna tedavisi bulunmayan "kas erimesi" hastalığı tanısı konan, geçen yıl da bir deri hastalığı olan "Pemfigus" nedeniyle eşini kaybeden Hamza Aktaş, hasta ve yetim çocuklarıyla yaşam mücadelesi veriyor.     

Çivril ilçesinde yaşayan Rabia ve Hamza Aktaş'ın (42) hayatı, büyük oğulları Aydoğan Aktaş'ın hastalanmasıyla değişmeye başladı.

İlkokul 3. sınıftayken Aydoğan'ın sık sık düştüğünü fark eden öğretmeninin uyarısı üzerine hastaneye başvuran Rabia-Hamza Aktaş çifti, oğullarının "kas erimesi" hastası olduğunu öğrendi. 

Zamanla yürüyemeyen Aydoğan Aktaş,  ortaokul 1. sınıfta okuldan ayrılmak zorunda kaldı ve 13 yaşından sonra da yaşamını tekerlekli sandalyede sürdürmeye başladı.  

- İkiz çocuklar ve yine aynı talihsizlik 

Oğullarının hastalanması nedeniyle yaşadıkları üzüntüyü 2007 yılında dünyaya gelen kız ve erkek bebekleriyle yenmeye çalışan aile, bir süre sonra ikizlerinden birinde görülen aynı hastalıkla daha da sarsıldı.

İkizlerden Ethem'in de bacaklarındaki güçsüzlük sebebiyle sık sık düştüğünü gören aile, bu oğullarının da "kas erimesi" hastası olduğunu öğrendi. 

Hasta çocuklarına bakmak için gecesini gündüzüne katan anne Rabia Aktaş, geçen yıl bir süre tedavi görmesine rağmen "Pemfigus" hastalığından yaşamını yitirdi.

Hayat arkadaşını kaybeden Hamza Aktaş, yürüyemeyen çocuklarına bakabilmek için işinden ayrılmak zorunda kaldı.  

- Her şeye rağmen yaşama tutunmaya çalışıyorlar

Hamza Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devletten aldığı hasta bakım maaşı ile çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığını söyledi.

Aktaş, çocuklarının tedavisinin mümkün olmadığını öğrendiğinde dünyasının karardığını belirterek, hayattaki tek tesellisinin oğullarını okutabilmek olacağını belirtti. 

Hayatını çocuklarına adadığını ifade eden Aktaş, oğullarının moralini düzeltmek, hayata bağlanmalarını sağlamak için zaman zaman oyunlar oynadıklarını ve bir nebze de olsa sıkıntılarını unutabildiklerini dile getirdi. 

- Elektrikli yatak ve bilgisayar istiyor

Babasının yardımıyla yatan, oturan, tuvalete giden 22 yaşındaki Aydoğan Aktaş, çok zor şartlarda yaşadıklarını, en büyük isteğinin de eğitimini tamamlamak olduğunu aktardı.

Geceleri yatarken sırtının çok ağrıdığını belirten Aktaş, elektrikli yatak ile fiziksel acılarını hafifletebileceğini, bir bilgisayarı olursa da yataktaki saatlerini daha verimli geçirebileceğini ifade etti. 

Kardeşinin de hastalandığını duyunca çok üzüldüğünü anlatan Aydoğan Aktaş, "Böyle yaşamak çok zor, kardeşimin bir an önce bu hastalıktan kurtulması için yetkililerden yardım istiyorum" dedi.

Ağabeyinin kaderini paylaşan Ethem ise doktor olmak ve kendisi gibi hasta çocukları iyileştirmek istediğini dile getirdi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.