Denizli

"Eşim benim elim, kolum, her şeyim"

12:31 01 Ekim 2015
"Eşim benim elim, kolum, her şeyim"

SEBAHATDİN ZEYREK - Denizli'nin Kale ilçesinde, doğuştan sol kolu olmayan ve diğer kolunu da kullanamayan Meral Kurtyemez'e eşi adeta "kol kanat geriyor".

Sol kolunun olmaması nedeniyle dezavantajlı başladığı hayatta tüm olumsuzluklara rağmen yaşama sevincini kaybetmeyen, diğer kolunu da kullanamayan ve ​yüzde 98 engelli raporu olan 36 yaşındaki Kurtyemez'in hayattaki en büyük destekçisi ise 4 yıl önce tanışıp severek evlendiği eşi İsmail Kurtyemez. 

Cumhuriyet Mahallesi'ndeki kirada oturdukları evlerinde Salih Alparslan adlı 3 yaşındaki çocuklarıyla yaşamlarını sürdüren Meral ve İsmail Kurtyemez çifti, bugünlerde ise Tavas Devlet Hastanesinde 2 kilo 900 gram ağırlığında dünyaya gelen ve "Eslem" adını verdikleri ikinci bebeklerini kucaklarına almanın mutluluğunu yaşıyor.

İkinci çocuklarını kucaklayan çift, mutlu anlarını AA muhabiriyle paylaştı.

Doğuma girmeden önce duygularını ve hayat hikayesini anlatan Meral Kurtyemez, eşinin Çameli'den ilçedeki maden ocağına çalışmak için geldiğini ve akrabaları sayesinde tanıştıklarını, ardından da evlenmeye karar verdiklerini dile getirdi.

"Eşimi ilk gördüğümde aşık olmuştum" diyen Kurtyemez, ağabeylerinin karşı çıkmasına rağmen evlendiklerini belirterek, "Çok şükür bir huzursuzluğum yok. Aksine hiç olmadığım kadar mutlu ve huzurluyuz. Evlendikten bir yıl sonra ilk oğlum Salih Alparslan'a hamile kaldım ve dünyaya geldi. Oğlumu eşimin yardımıyla kucağıma aldığımda, tarif edilemeyecek bir sevinç yaşadım. Eşim sağ olsun bebeğimi emzirmemde, altını değiştirmemde, yemesinde, içmesinde her şeyiyle yardımcı oldu. Bir kolum olmadan, diğerinde ise iki parmağım yapışık halde doğmuşum. Şükür ihtiyaçlarımı az da olsa görebiliyorum. Protezi 'alışamam' diye istemedim. Şu anda çok rahatım. Eşim benim elim, kolum, her şeyim. Allah ondan razı olsun" diye konuştu.

İsmail Kurtyemez ise engeli nedeniyle eşiyle evlenmesine ailesinin karşı çıktığını, ancak çok istekli olduklarını gördüklerinde ise "hayır" diyemediklerini belirtti.

"Allah'ım bunu bana yazdıysa, eşimin ikinci kolu benim" diyen Kurtyemez, şöyle konuştu:

"Eşime her konuda yardımcı olmaya çalışıyorum. Şu anda eşime ve çocuğuma baktığım için çalışamıyorum. Bundan da bir şikayetim yok çok şükür. Eşimin durumundan dolayı 820 lira bakıcı maaşı alıyorum. Yetmiyor ama Allah'a şükür kimseye muhtaç olmuyoruz." 

Özellikle ilk çocuğunun banyosu ve altının temizlenmesi başta olmak üzere tüm bakımlarıyla kendisinin ilgilendiğini, ilk başta biraz zorlanmasına rağmen zamanla alıştığını anlatan İsmail Kurtyemez, kızları Eslem'e de bakmakta zorlanmayacağını dile getirdi.

Kurtyemez, şu ana kadar kimseden yardım istemediğini, istemeyi de düşünmediğini dile getirerek, "Sıkıntıyı veren Allah, mutlaka çaresini de vermiştir. Onun için de herhangi bir yardım talebinde bulunmuyorum. Ben aşkın bütün engelleri ortadan kaldırabildiğine inanıyorum. Belki birisi engelli birisini seviyordur. 'Ben bu insanla nasıl bir hayat geçiririm' diye düşünüyordur. Tavsiyem, hiç bir zaman öyle bir düşünce içine girmesinler. Ben eşimden çok memnunum. Şunu da söylemek istiyorum; Dünyaya bir daha gelsem, Allah'tan eşimi bana yazmasını, bana nasip etmesini isterdim" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.