Denizli

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Denizli'de

18:50 09 Ekim 2015
Ekonomi Bakanı Zeybekci, Denizli'de

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, doların ekim ayının ilk haftasında düşmeye başlayacağını söylediğini anımsatarak, "O dönemde birileri bıyık altından gülmüştü. Bundan 10 gün önce 1 dolar 3,05 idi, şimdi 2,89-2,90" dedi. 

Bakan Zeybekci, Çameli ilçesinde Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Denizli'nin merkezinde ne varsa ilçelerinde onları yapmaya devam edeceklerini söyledi. 

Türkiye'nin etrafındaki karışıklığa rağmen 1,5 yılda cari açığı dünyada en hızlı düzelten ülkelerden birisi olduğunu belirten Bakan Zeybekci, şunları kaydetti:

"Hep söylüyorlar, Türk lirası Amerikan doları karşısında değer kaybediyor. Çok değer kaybetmedi. Avronun, İngiliz sterlininin, Japon yeninin değer kaybettiğinden biraz fazla değer kaybetti. 2014'ün ocak ayından beri söylediğim gibi, bundan 1,5 ay önce, ekim ayının ilk haftasında, 'doların düşmeye başladığını hep beraber göreceğiz' dedik. O dönemde birileri bıyık altından gülmüştü. Bundan 10 gün önce 1 dolar 3,05 idi, şimdi 2,89-2,90. Hayatında iki koyunu güdemeyen, 3 yumurtayı alıp pazarda satıp gelemeyen, hayatında 1 günlük yevmiyeyi bile ödemeye gücü olamayan insanların, böyle bir tecrübesi olmayanların televizyonlarda ahkam kesmeleri ancak bu kadar olur, bu kadar yapabilirler."

- "Bir yerlerden emir alarak Türkiye'yi karıştırmak istediler"

Zeybekci, Türkiye'yi karıştırmak için birilerinin, Gezi olaylarıyla, 17-25 Aralık'la ve 27-28-29 Ocak 2014'te Türkiye'yi ekonomik olarak köşeye sıkıştırmaya çalıştıklarını, fakat başarılı olamadıklarını anlattı.

"80 milletvekili ile meclise giren partinin" niyetinin "Türkiye'de 'Türkiye partisi' olarak çalışmak, demokrasi içinde kalmak, evrensel hukuk standartlarında bir mecliste muhalefet yapmak" olmadığını savunan Zeybekci "Bunların niyeti belliydi. 7 Haziran'ın ertesi günü 'silaha sarılın, Türkiye'yi karıştırın, 6-7 Ekim olaylarında Türkiye'yi darmadağın edin, ayaklanın' diye bir yerlerden emir aldılar. 'Bunları boyayın barış güvercini yapın' dediler, sonra yine bir yerlerden emir geldi, 'barış güvercinini öldürün, savaş kartalı olsunlar' diye. Kartalı bırak bunlar ancak leş kargası olur" ifadelerini kullandı.

- "Bu millet Türk'üyle, Kürd'ü, Alevi'si, Sünni'si ile yek vücut kardeştir"

Bakan Zeybekci devletin, millet, birlik ve beraberlik hassasiyetiyle gösterdiği anlayışı bazılarının zafiyet zannettiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu çakallar zannetti ki devlet bunlardan korktu, çekindi. Zannetti ki devlet oraları terk etti. Şimdi görüyorlar, defteri dürülen terörist sayısı 2 bine yaklaştı. Kandil'de taş üstünde taş kalmadı, yılan başları da bugün kaçacak delik arıyorlar ama benim Mehmedim ve polisim onların girdiği o deliklerden alıp gelip onları adalete, milletin vicdanına teslim edeceklerdir. Bundan herkes emin olsun. Sizlerden bir tek şey istiyorum. Bu millet Türk'üyle, Kürd'ü, Alevisi, Sünni'si ile yek vücut kardeştir. Bu hainlere karşı verebileceğimiz en büyük cevap, bu kansere karşı bulunan en büyük ilaç, bunların kazıyacak, kurutacak en büyük ilaç  bizim kardeşliğimizdir. Birlik ve beraberliğimizdir. Ele ele tek vatan, tek millet, tek bayrak diyerek, bunların karşısında durduk mu, bunlar kuruyup gidecekler, bundan emin olun. Bunların en büyük ilacı bu."

Bakan Zeybekci'ye açılış ve temel atma törenlerine, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, AK Parti Denizli milletvekili adayları ile diğer protokol üyeleri eşlik etti. 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.