Denizli

Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de:

20:53 10 Ekim 2015
Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de:

"Böyle zamanlarda Türkiye'ye kasteden bu hainlere verebileceğimiz en güzel cevap birlik ve beraberliğimizdir, kardeşliğimizdir"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Böyle zamanlarda Türkiye'ye kasteden bu hainlere verebileceğimiz en güzel cevap birlik ve beraberliğimizdir, kardeşliğimizdir" dedi.

Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Merkezefendi ilçesine bağlı Akkonak ve Karaman mahallelerinde altyapı çalışmalarının temel atma törenine katıldı.

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve ülkeye başsağlığı dileyen Zeybekci, "Barış ve kardeşlik yürüyüşünden huzursuz olanlar, bizi böyle bir ve beraber gördükçe çatlayanlar, kuduranlar, çıldıranlar sabah yine iş başındaydı" dedi.

Ankara'da barış yürüyüşü gündemiyle toplanan sivil toplum kuruluşlarının geçiş noktasına terör tuzağı kurulduğunu kaydeden Nihat Zeybekci, şöyle konuştu:

"Biz Maraş'ı unutmadık, Başbağlar'ı unutmadık, 40 Mehmetçiğimizin otobüsten indirilerek kurşuna dizilmesini unutmadık. Biz ihanet ellerini, onların arkasındaki elleri, onların akıllarındakini, fikirlerindekini gayet iyi biliyoruz. 7 Haziran seçimlerine giderken Diyarbakır'da o miting alanındaki o kasıtlı bombayı, onu yapanları gayet iyi biliyoruz. Onları unutmadık. Bugün Türkiye teröre karşı inanılmaz başarılı bir mücadele veriyor. Teröre, teröristlere ve onların arkasındaki maşalara dünyayı dar ediyor."

- "Bu, ülkeye yapılan saldırıdır"

Türkiye'nin şu anda demokrasinin gereği, milli iradenin tecellisi için 1 Kasım seçimlerine gittiğini ifade eden Nihat Zeybekci, seçim sonunda Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarıyla ilgili resmin ortaya çıkacağını belirtti.

Partilerin barış, huzur, kardeşlik çağrısına rağmen hain saldırıların planlandığını vurgulayan Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü 1 Kasım seçimlerinde millet kazanacak, ülke kazanacak, birlik ve beraberlik kazanacak, kardeşlik kazanacak. Bunu istemiyorlar, hedef budur. Türk'üyle, Kürt'üyle, Alevisi Sünnisi ile bütün insanlarımıza söylüyorum. Bu, ülkeye yapılan bir saldırıdır. Bu, bize yapılan bir saldırıdır. Bu ayrımı olmayan bir saldırıdır. Bu Türk'e de yapılan saldırıdır, Kürt'e de, Arap'a da yapılan, Çerkez'e de yapılan bir saldırıdır, topyekün yapılan bir saldırıdır."

Zeybekci, konuşmasının ardından, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve diğer protokol üyeleri ile butona basarak altyapı çalışmalarının temelini attı. 

- "Kardeşliğimizi zedeletmeyelim"

Zeybekci, Merkezefendi Belediyesi'nin Bahçelievler Mahallesi'nde yaptığı Kapalı Pazaryeri'nin açılışında yaptığı konuşmada ise hainlere inat hizmet etmeye devam edeceklerini bildirdi.

"Onların istedikleri bizim birlik ve beraberliğimizi bozmak, onların istedikleri bizim kardeşliğimizi bozmak" diyen Zeybekci, şöyle konuştu:

"Onlar istiyor ki bu ülke ve bu millet dizlerinin üzerine çöksün, 'aman' desin. Bilmiyorlar ki bu millet tarihi boyunca asla 'aman' demedi, asla teslim olmadı, asla namerdin önünde el bağlamadı. Böyle zamanlarda Türkiye'ye kasteden bu hainlere verebileceğimiz en güzel cevap birlik ve beraberliğimizdir, kardeşliğimizdir. Bu ülkede Türk'üyle, Kürt'üyle, Alevisiyle, Sünnisiyle öyle el ele tutuşacağız ki bunlar yerle yeksan olacaklar, kahrolup gidecekler. Onun için sizlerden özellikle Allah rızası için istirham ediyorum. Birlik ve beraberliğimizi asla bozdurtmayalım, kardeşliğimizi asla zedeletmeyelim."

Terörün kanser gibi olduğunu söyleyen Zeybekci, "Nasıl ki kanserin tedavisinde moral önemli, bu terörü yok edecek, ortadan kaldıracak şey bu birlik ve beraberliğimizdir, kardeşliğimizdir. Biz bir ve beraber oldukça, biz kardeşçe bu ülkede, bu topraklarda var oldukça bunlar köküne kezzap suyu dökülmüş gibi yok olup gideceklerdir" dedi.

- "Biz bunlara alışkınız"

Milletin birlik, beraberlik ve kardeşlik istediğini aktaran Nihat Zeybekci, sözlerini şöyle tamamladı:

 "Biz bunlara alışkınız, bunları biliyoruz. Bunlar öyle kritik zamanlarda ortaya çıkarlar ki ne zaman ki bu ülke gelişmeye başladı, ne zaman ki benim ülkem IMF memurları tarafından yönetilmiyor, ne zaman ki bu ülkeye Dünya Bankası'ndan ekonomi bakanları gelmiyor, her yüz lira verginin 86 lirası artık faize gitmiyor, sadece 13 lirası gidiyor, bunlar ayağa kalkıyor, yeniden kendini gösteriyor." 

Yaklaşık 600 bin liraya mal olan Bahçelievler Kapalı Pazaryeri'nin açılışını gerçekleştiren Zeybekci, Merkezefendi Belediyesi'nin Tarihe Yolculuk Projesi kapsamında Çanakkale ve Bursa gezisine katılan 250 kişilik kafileyi uğurladı.

Zeybekci, Muratdede ve İlbade mahallelerinin içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının değişimi ile ilgili altyapı çalışmalarının da temel atma törenine katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.