Denizli

Asgari ücrete zam hazırlığı

20:16 13 Kasım 2015
Asgari ücrete zam hazırlığı

 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, asgari ücret bin 300 liraya yükseltilirken işverene düşecek maliyetin hesaplanması gerektiğini bildirdi.

Denizli Ticaret Odasından yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Özer, asgari ücretin bin 300 liraya yükseltilirken işverenin mağdur edilmemesi gerektiğini, devletin işverene yük getirmeden formül üretmesini beklediklerini belirtti.

Açıklamasında işverenin üzerindeki yüklerin düşünülerek hareket edilmesinin şart olduğuna vurgu yapan Özer, işçilerin ücretinin artırılmasına karşı olmadıklarını ifade etti. 

Özer, şunları kaydetti:

"Asgari ücretin net bin 300 liraya çıkarılmasına karşı çıkmak mümkün değildir. Fakat bu artış gerçekleştirilirken işverene düşecek maliyet hesaplanarak, bu maliyeti telafi edecek bir sistem düşünülmeli ve işveren üzerindeki vergi yükü azaltılarak, işçinin toplam maliyeti bin 500 lira olmalıdır. İşçilere verilecek bu zam, eğer işverene yüklenirse olumsuzluklar beraberinde gelecektir. Bu sebeple bu zam gerçekleştirilmeden önce taraflar karşılıklı olarak görüşüp uzlaşmalıdırlar. Devletin asgari ücret artışını işverene yüklemesi durumunda işten çıkarmalar ve kayıtdışı istihdam artacaktır. Böylelikle işsizlik rakamlarında artış daha fazla olacak, bu da ekonomimize zarar verecektir." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.