Denizli

64. Hükümet'in kurulması

20:10 25 Kasım 2015
64. Hükümet'in kurulması

Eski Ekonomi Bakanı Zeybekci: "Bu oluşan durum tamamen bizim tercihimizdir. Bizim isteğimiz doğrultusunda gerçekleşen bir şeydir"

Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yeni kabinede yer almamasıyla ilgili "Bu oluşan durum tamamen bizim tercihimizdir. Bizim isteğimiz doğrultusunda gerçekleşen bir şeydir" dedi.

Zeybekci, Ekonomi Bakanlığı görevini Mustafa Elitaş'a devretmesinin ardından Denizli'ye geldi.

AK Parti İl Başkanlığında karşılanan Zeybekci, burada düzenlediği basın toplantısında, kentte yaklaşık 15 yıldan beri her alanda hizmet ettiğini, Denizli'nin kendisine her daim, her noktada yüksek kredi verdiğini belirtti.

Zeybekci, siyaseten hizmet etmenin demokrasinin vazgeçilmezleri arasında olduğuna vurgu yaparak şöyle konuştu:

"Bu ülkede millet için ne yapılacaksa illa ve illa siyaset eliyle yapılmalıdır. İlk başladığımız mücadele önce siyaseti itibarlı kılmaktı. 2011'de 'Denizlimiz siyasetin lider şehirlerinden biri olacak' dedik. Hedeflerimize de hamd olsun Allah'a hesapsız şükrediyoruz ki hepsine ulaştık. Bugün gelinen noktada, bölgede artık Türkiye'de siyasette Denizlisiz olmaz diyoruz. Bundan sonrada kentimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Bakanlar Kurulu'nda yer almamak üzüntü vesilesi değildir. Onu Rabb'im bilir. Bu sürede şöyle dönüp baktığımız zaman, siyasi, özel ve sivil toplum kuruluşu hayatımıza baktığımız zaman şükürler olsun başımızı öne eğecek bir anımız olmadı, yoktur. Bundan sonra da inşallah yine en üst düzeyde gerek partimize gerekse şehrimize ve milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Nihat Zeybekci amacına ve hedefine ulaşmıştır. Denizli siyasetin de lider şehirlerinden birisi olmuştur."

Denizli'nin kabinede sabitleşen bir yere sahip olduğunu dile getiren Zeybekci, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu'nun bakanlığının hayırlı olmasını diledi. Zeybekci, Ramazanoğlu ile beraber çok güzel hizmetler yapacaklarını, aynı ekip ve takım olarak hep birlikte olacaklarını kaydetti.

- "Oluşan durum bizim tercihimizdir"

Denizli'yi bir dünya şehri yapmayı hedeflediklerini, kente verdikleri sözlerin bir bir yerine getirileceğini ifade eden Zeybekci, şirketleriyle de ailesinin ilgilendiğini söyledi.

Zeybekci, şöyle devam etti:

"Ailem, çocuklarımız ve eşimizle işlerimiz devam ediyor. Geçen hafta oğlumla ilgili bir sağlık problemi yaşadık. Bugünkü bu konumların da bunlarda etkileri vardır. Bundan sonra biraz daha böyle toparlamamız lazım bazı şeyleri. Ben bu görev değişikliğinin sakın ola ki başka bir şeylere yorulmasını asla istemem. Hayatım boyunca hep dik olduk, düz konuştum. Bu oluşan durum tamamen bizim tercihimizdir. Bizim isteğimiz doğrultusunda gerçekleşen bir şeydir. Sakın ola ki öyle üzülecek bir noktada asla ve asla olmayacağız. Denizli'ye vermiş olduğumuz sözler bir bir yerine getirilecektir. Bundan hiç kuşkunuz olmasın, takipçisi olacağız. Hazreti Mevlana'nın muhteşem bir sözü vardır; 'Sanmayın yıkıldık, sanmayın çöktük, sadece ve sadece bir başka bir bahar için yaprak döktük'. Öyle diyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.