Denizli

4. Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması

22:40 27 Kasım 2015
4. Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması

Finale kalan ürünlerin defileyle sunulduğu yarışmada, Simge Mengüç birinci seçildi

Denizli İhracatçılar Birliğince (DENİB) düzenlenen 4. Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması'nda, Simge Mengüç birinci seçildi.

DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, final gecesinin açılış konuşmasında, ev ve plaj giyiminde yenilikçi ürünleri teşvik etmek için organize ettikleri "Rüya ve Düşler" temalı yarışmanın, ev tekstilinde markalaşma yolunda atılan çok önemli bir adım olduğunu söyledi.

Kocasert, şöyle konuştu:

"Bu gece, Denizli'nin sosyal hayatına katılmış bir renk gibi görünebilir. Oysa ki perdeyi aralayıp biraz daha derine baktığımızda, birbirinden yetenekli, farklı görüşleri ve inovatif yapısı olan gençlerimizin sanayiye kazandırılmasıdır. Aynı zamanda başta hazır giyim ve konfeksiyoncular olmak üzere, sektör temsilcilerinin de fikir edinmesi adına bu gece, çok önemlidir."

Konuşmaların ardından finale katılan tasarımlar, oyuncu ve şarkıcı Keremcem ile Çağla Şikel, Didem Soydan, Ebru Öztürk, Ece Begüm Yücetan, Gizem Bölük ve Tuğçe Sak'ın da aralarında yer aldığı mankenlerce tanıtıldı.

Tasarımcı Atıl Kutoğlu, Emre Erdemoğlu, Nejla Güvenç, stil danışmanı Ümit Temurçin ile Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkan Yardımcısı İsa Dal'ın da aralarında bulunduğu jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu, Simge Mengüç'ün tasarımı, birinci seçildi.

Seda Fidan Pekdemir'in ikincilik, Ezgi Özdemir'in üçüncülük ödülüne layık görüldüğü yarışmada, jüri özel ödülü ise Mertcan Öztekin'e verildi.

Yarışmada dereceye giren tasarımcılardan birinciye 10 bin lira, ikinciye 7 bin lira, üçüncüye 5 bin lira, jüri özel ödülü sahibine de 3 bin lira para ödülü dağıtıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.