Denizli

Öğretmenler orkestrasından müzik sınıfı

12:10 07 Ocak 2016
Öğretmenler orkestrasından müzik sınıfı

İBRAHİM SÜZER - Denizli'de, müzik öğretmenlerinin oluşturduğu Opus Müzik Orkestrası, konserlerden elde edilen gelirle Bozkurt Ortaokuluna müzik sınıfı kurdu.

Grubun kurucusu müzik öğretmeni Zeki Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanlara kaliteli müzik dinletileri sunmak amacıyla 2004 yılında küçük bir grup kurduklarını, kent genelindeki okullarda görev yapan meslektaşlarının da destek vermesiyle 12 kişilik bir orkestra oluşturduklarını ifade etti. 

Güven, orkestranın verdiği konserlerle kısa sürede kent genelinde tanınır hale geldiğini belirterek, üyelerinin kendi olanaklarıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında, film müziklerinden oluşan bir konser verme fikrinin ortaya çıktığını söyledi.

Konser gelirleriyle eğitime destek olmak istediklerini, Denizli Tabip Odasının da bu hedefe destek olma kararı aldığını anlatan Güven, "Denizli'de verdiğimiz ve seçme Türk filmi müziklerini seslendirdiğimiz konserden elde ettiğimiz gelirle birlikte, hayalimiz olan bir müzik sınıfını oluşturmak üzere harekete geçtik. Bozkurt ilçesindeki ortaokula müzik sınıfı kazandırmak üzere başvuruda bulunduk. Projenin kabul edilmesi sonrası okulun bir sınıfını düzenleyerek enstrümanlarını aldık. Dijital piyano, bağlama, gitar, zil, darbuka, tef, keman gibi enstrümanları bağışladık. Böylelikle bu okulda eğitim gören yavrularımız, müzik eğitimi için iyi bir altyapıya kavuşmuş oldu." 

- "Maddi beklentimiz yok"

Çocukların müzik aletlerini tanımasını ve müzik konusunda yetenekli öğrencilerin ortaya çıkmasına yardımcı olmayı amaçladıklarını dile getiren Güven, projeye farklı okullarla devam etmek istediklerini aktardı.

Güven, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Denizli'nin farklı ilçelerindeki okullarda da müzik sınıfı ihtiyaçları var. Elimizden geldiğince konser gelirlerimizle bu ihtiyaçları karşılamak istiyoruz. Bu proje Denizli ile başladı ama mümkün olursa tüm Türkiye'ye yayılmasını, bir örnek olmasını istiyoruz. Grup üyelerinin maddi bir beklentisi yok. Özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki okullardan müzik sınıfı oluşturulması konusunda talep gelirse değerlendirmek istiyoruz. Çünkü bu bölgelerde çok yetenekli çocuklarımız bulunmasına rağmen imkanları daha kısıtlı. Talep gelirse önceliği onlara veririz." 

Sivil toplum kuruluşları ve firmaların konser taleplerine de açık olduklarını anlatan Güven, tüm kesimleri müzik eğitimine destek olmaya çağırdıklarını sözlerine ekledi.

Grubun solisti Aslı Güven ise grubu kurdukları ilk günlerde zorluklar yaşadıklarını, özellikle sponsor bulmak için mücadele ettiklerini ifade ederek, "Bu projeyle amacımızı ortaya koymuş olduk. Sivil toplum kuruluşları bize destek sağlarlarsa ülke genelindeki müzik sınıflarını çoğaltmak istiyoruz" diye konuştu.

Opus Müzik Orkestrası, müzik sınıfında öğrencilerin de katılımıyla mini konser verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.