Denizli

Bakanlar Eroğlu ve Ramazanoğlu Denizli'de

21:30 07 Şubat 2016
Bakanlar Eroğlu ve Ramazanoğlu Denizli'de

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye çok daha güçleniyor ve 21. asra inşallah mührümüzü vuracağız. Yeterki birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi muhafaza edelim" dedi.Bakan Eroğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Hayrat İnsani Yardım Derneğinin kampanyası kapsamında Bayırbucak Türkmenlerine gönderilecek yardımların taşındığı tırların uğurlanması için Delikliçınar Meydanı'nda düzenlenen programa katıldı.Bayırbucak Türkmenlerine zulmedenlerin hüsrana uğrayacağını belirten Eroğlu, "Türkiye çok daha güçleniyor ve 21. asra inşallah mührümüzü vuracağız. Yeterki birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi muhafaza edelim. Bayırbucak'taki kardeşlerimize buradan dua ediyoruz. Allah onları muzaffer kılsın. Hakikaten içimiz kan ağlıyor ama inşallah sonu selamettir diye düşünüyorum. Rabbim hayırlara vesile kılsın" diye konuştu.Eroğlu, "Pek çok yerde Türkmen kardeşlerimize yardım konvoylarının hareketinde bulundum. Kardeşlerimizin güzel yardımıyla oradaki kardeşlerimiz hiç olmazsa bir nebze rahatlayacaktır. Şöyle dua ediyoruz, 'Onlara zulmeden ülkeler mahv-u perişan olsun.' Ülkemizin üzerinde büyük oyunlar var. Ülkemiz üzerinde oyun oynayan o ülkelerin hile ve desiseleri inşallah onların başlarına geçsin diye dua ediyoruz" ifadelerini kullandı.Bakan Ramazanoğlu da Denizli'nin üretimde, çalışkanlıkta olduğu gibi hayırda da kendisiyle yarıştığını söyledi. Kısa süre önce Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere Denizli'den çok sayıda yardım tırını uğurladıklarını hatırlatan Ramazanoğlu, "Topladığınız 25 tır dolusu o gönül yardımlarıydı. Gönül dostlarının hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepsinin elmas gibi parlayan yüzlerini görüyorum, kalplerini görüyorum. 'Hayırda da birbirinizde yarışın' diye bir düsturumuz var, hayırda da birbirimizle yarışıyoruz" dedi."Bu coğrafyanın kaderi kan ve gözyaşı olamaz" diye konuşan Ramazanoğlu, şunları kaydetti:"Bu coğrafya medeniyetler coğrafyasıdır. Bu coğrafya kadim tarihimizden bize kalan bir emanet. Bu coğrafyanın kaderi inşallah değişecek ve değişmesi için işte ekip burada. Hepimiz canı gönülden çalışıyoruz. Sizler gönüllerinizi, bizler emeklerimizi veriyoruz. Fakirlik, savaş, bu coğrafyanın kadim bir kaderiymiş gibi sunulmak isteniyor. Böyle bir şey olmayacak, bu böyle devam etmeyecek. Ama bizim sımsıkı durmamız lazım, dimdik durmamız lazım, çok çalışmamız lazım. Ve Allah'ın ipine sapasağlam sarılmamız lazım. Bizim sarılacak tek doğru yolumuz o."Dua edilmesinin ardından 12 tır, yardımların Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılması için uğurlandı.- Bakanlar belediyeyi ziyaret etti

Daha sonra meydandaki cam horoz heykeli önünde protokol üyeleriyle fotoğraf çektiren Eroğlu ve Ramazanoğlu, Denizli Büyükşehir Belediyesini de ziyaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'dan çalışmaları hakkında bilgi alan Eroğlu, Denizli'de verimli bir gün yaşadıklarını, temel atma ve açılış gerçekleştirdiklerini, bakanlığının kentteki projelerini açıkladıklarını anlattı.

Zolan'ın çok çalışkan olduğunu kaydeden Eroğlu, Denizli'nin AK Parti iktidarları ve belediyecilik anlayışıyla çok daha değiştiğini dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.