Denizli

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu Denizli'de

18:50 12 Mart 2016
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu Denizli'de

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "İnsanımızın daha fazla özgür olması, her türlü insan hakları ihlalinin ortadan kalkması için çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. Bir coğrafyada güven ve istikrar varsa, özgürlük varsa ekonomi büyür, ticaret hacmi artar" dedi.

Ramazanoğlu, Denizli Ticaret Odasının 90. yıl lansman töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin başarı hikayesinin gerçek kahramanları olan ve her zaman ön planda bulunmayan iş adamlarının, iş kadınlarının büyük uğraş verdiklerini belirtti.

Hükümet olarak iktidara geldikleri günden itibaren Türk insanının huzur ve refahı için çalışmaya devam ettiklerini ifade eden Ramazanoğlu, şöyle dedi:

"Bunu yaparken hiçbir karşılık beklemedik, bunu milletimize karşı bir sorumluluk ve görev olarak kabul ettik. Zira bir ülkeyi geleceğe taşımak, çağdaş dünya ölçeğinde hak ettiği noktaya taşımak büyük bir inancın, emeğin zaferidir. Başarıya inanmadan, kendimize olan öz güveni büyütmeden bunu başarmamız mümkün değil. Önce kendi insanımıza güvendik ve insanımızın bu süreçte neler yapabileceğini hep birlikte gördük."

- Denizli'nin ihracat başarısı

Denizli'nin bölgenin önemli ticaret ve lojistik merkezi haline geldiğini dile getiren Ramazanoğlu, 2015 yılı sonu itibariyle 2 milyar 600 milyon dolar ihracat yapan kentin ülke sıralamasında 8'inci olduğunu, havlu ve bornoz ihracatının yüzde 70'i, çarşaf ve nevresim ihracatının da yaklaşık yüzde 25'inin kentten yapıldığını anlattı.

Sosyoekonomik gelişmişlik endeksinde de kentin 12'inci sırada yer aldığına dikkati çeken Ramazanoğlu, "Evet, bu büyük bir başarıdır, ancak başarı bir varış noktası değil kendisini yenileyen sürekli bir eylem biçimidir. Sanayi, ticaret, turizm alanında doğal kaynaklarımızı etkin bir şekilde yatırıma dönüştürerek daha üst sıralarda yer almak için birlikte çalışmaya, üretmeye devam etmeliyiz" diye konuştu.

Ticaretin de ekonominin de merkezinde her zaman insanın olması gerektiğini dile getiren Ramazanoğlu, her türlü etnik ve bölgesel milliyetçiliğe karşı çıktıklarını, 78 milyon büyük bir Türkiye ailesi olarak herkesi kucakladıklarını kaydetti.

Ramazanoğlu, şunları söyledi:

"İstedik ki Türkiye coğrafyasında bütün insanlar özgürce kendi şarkılarını söyleyebilsinler. Kendi kültürlerini, geleneklerini, inançlarını yaşayabilsinler. İnsanların özgürlüklerinden korkmadık. Aksine insanımızın daha fazla özgür olması, her türlü insan hakları ihlalinin ortadan kalkması için çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. Bir coğrafyada güven ve istikrar varsa, özgürlük varsa ekonomi büyür, ticaret hacmi artar. Başarının anahtarının burada olduğunu düşünüyorum. O nedenle bölgemize ve dünyaya açılmak, yenilikleri yakından takip etmek, Ar-Ge ve inovasyona ağırlık vermek gerekiyor."

- Denizli'ye termal terapi merkezi

Konuşmasında geçen hafta 2016 yılı bütçesinin tamamlandığını hatırlatan Bakan Ramazanoğlu, bütçede Denizli için yapılacak yeni yatırımlar için kaynakların ayrıldığını, programa alınan yatırımları adım adım gerçekleştireceklerini, nisan ayının sonuna doğru şehir hastanesinin temelini atacaklarını kaydetti.

Denizli'de özelikle turizm alanında çok önemli hamle yapmak istediklerine işaret eden Ramazanoğlu, "Geriatrik termal terapi merkezi kurarak turizmde tıkanmış olan alanların önünü açmak ve sıkıntıları yeni fırsata çevirmenin burada bir örneğini yaşatmak istiyoruz" dedi.

Denizli Ticaret Odasının kuruluşunun 90. yılını kutlayan Ramazanoğlu'a TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer tarafından günün anısına cam vazo hediye edilirken, Bakan Ramazanoğlu, Denizli Ticaret Odası bünyesindeki Denizli Tekstil Yenilik ve Tasarım Merkezi'nde düzenlenen tasarım kursunu başarıyla tamamlayan 40 kursiyere sertifika verdi.

Bakan Ramazanoğlu, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, AK Parti Denizli milletvekilleri Şahin Tin ve Cahit Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve diğer protokol üyeleri ile Denizli Ticaret Odasının kuruluşunun 90. yılı nedeniyle hazırlanan pastayı kesti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.