Denizli

Denizli'deki cezaevi yangını

12:53 11 Nisan 2016
Denizli'deki cezaevi yangını

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığından, D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki yangının bir hükümlünün kendi eşyalarını tutuşturması sonucu çıktığı bildirildi.

Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda dün akşam saatlerinde çıkan yangınla ilgili bilgi verildi.

Bir hükümlünün odasında çıkan yangının kısa sürede söndürüldüğü belirtilen açıklamada, "cezaevinde isyan çıktığına" ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Hükümlü M.B'nin kalmış olduğu tekli odada kendine ait eşyaları tutuşturması sonucu çıkan yangın, ceza infaz kurumu personelince söndürülmüş ve soğutma işlemi tamamlanmıştır. Bazı yazılı ve görsel basında gerçeklik taşımayan ve amacını aşan surette cezaevinde isyan çıktığı, cezaevinin üç ayrı noktasında isyan çıkaran mahkumların yatakları ateşe verdiği, cezaevine 20 ambulans ile çok sayıda itfaiye aracı sevk edildiği, itfaiye ekiplerinin yangını kısa sürede söndürdüğü ve koğuşlardaki mahkumların kısa sürede tahliye edildiği gibi duyuma dayalı, açık ceza infaz kurumundan bir mahkuma dayandırılan subjektif açıklamalar yazılmıştır.

Olayda tedbir amaçlı ambulans ve itfaiye çağrılmıştır. Yangın ceza infaz kurumu personelince söndürülmüş olup itfaiye ekibi müdahale etmemiştir. Hükümlünün sağlık yönünden muayene ve tedavisi yerinde yapılmıştır. Konu ile ilgili adliye idari tahkikat başlatmıştır."

Açıklamada, Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile Açık Ceza İnfaz Kurumuna Türkiye genelindeki diğer ceza infaz kurumlarından çok sayıda hükümlünün nakil talebinde bulunduğunu, yerleşke içinde 748 kişi kapasiteli T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile her biri 240'ar kişi kapasiteli 2 açık ceza infaz kurumu yapılması için inşaat sürecinin devam ettiği, binaların ağustos ayında yüklenici firmadan teslim alınacağı da kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.