Denizli

Denizli'deki FETÖ/PDY operasyonu

09:34 15 Nisan 2016
Denizli'deki FETÖ/PDY operasyonu

Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, bazı projelerde usülsüz kredilerle örgüte çıkar sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 19 şüpheliden 11'i adliyeye sevk edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince 22 ayrı adreste yapılan aramada gözaltına alınan aralarında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü, Meteoroloji İl Müdürlüğünde görevli kamu personeli ile iki özel şirket çalışanı 19 kişinin emniyetteki sorguları tamamlandı.

Emniyetteki ifadelerinin ardından 11 kişi, adliyeye sevk edildi, 8 kişi işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Şüphelilerin "iş adamlarının örgüt adına eylem yapma, resmi belgede sahtecilik suçuna azmettirmek, terör örgütüne üye olmak ve finansal destek sağladığı, anayasa düzenine karşı hareket etmek ve kamu kurumunu kendi çıkarları için zarara uğratmak" gerekçesiyle gözaltına alındıkları belirtildi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında, kentte bazı projelere usülsüz kredi sağlanarak FETÖ/PDY'ye çıkar sağlandığı iddiasıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile TKDK İl Koordinatörlüğünün de aralarında bulunduğu 22 adreste 11 Nisan'da yaptığı aramalarda, bilgisayarlar, harici bellekler, dokümanlar, çek ve senetlere incelenmesi için el konulmuştu. İncelemelerin ardından 19 kişi gözaltına alınmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.