Denizli

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

15:29 22 Nisan 2016
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Kocatepe, mesajında, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan'ın aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin çocuklara güveninin ifadesi olduğunu vurguladı.

Kocatepe, şunları kaydetti:

"Çocuklar, insanlığın ortak umudu, geleceği ve en önemli hazinesidir. Çocuklar sizler, milletimizin umut çiçekleri, aydınlık yarınlarımızı kucaklayan güçlü kollarısınız. Sizlerin sağlıklı, eğitimli, mutlu ve özgüveni yüksek bireyler olarak hayata devam etmeniz en büyük arzumuzdur. İmza atacağınız başarılarla ülkemizin hedeflerini yakalamasında belirleyici rol oynayacaksınız. Hedefimiz sizleri özgürce düşünen, inisiyatif alabilen, sorgulayan, kendi toplumunun ve evrensel anlayışın doğrularından haberdar olan, hayatın güçlükleriyle baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirebilmektir."

Kocatepe, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Milli Mücadele'nin tüm kahramanlarını, aziz şehitleri ve kahraman gazileri saygı, şükran ve minnetle andığını belirterek, "Dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi dileklerimle tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyor ve gözlerinizden öpüyorum." açıklamasında bulundu.

- Merkezefendi Belediye Başkanı Subaşıoğlu

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu da mesajında, 23 Nisan 1920 günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla millet egemenliğinin hayata geçirildiğini belirterek, bugün de aynı heyecanı ve gururu yaşadıklarını kaydetti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Nisan'ı çocuklara armağan ederek dünyada bir ilke de imza attığını vurgulayan Şubaşuoğlu, "Dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı tüm dünyayla paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye'dir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza da büyük görevler düşmektedir. Çocuklarımızın mutlak suretle bilime ve teknolojik gelişmelere açık, sorgulayan, araştıran ve düşünen, dürüst, çalışkan ve başarılı birey olmaları gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle çocuklarımızın bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyorum." ifadelerini kullandı.

- AK Parti İl Başkanı Necip Filiz

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz de mesajında, çocukların, milletin ortak umudu, geleceği ve en önemli hazinesi olduğunu belirtti.

Bugünün çocuklarının ileride çok daha müreffeh bir Türkiye'yi inşa edeceğini ve dünya barışına önemli katkılar sağlayacağını belirten Filiz, "Milli bağımsızlığımızın ilelebet devam etmesi arzusunu milletçe hatırdan çıkarmamak için kutlanmaya başlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ülkemizin en önemli milli günlerindendir. Çocuklarımıza daha güzel, daha yaşanabilir bir ülke bırakmak, onları geleceğe hazırlamak herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesiyle mümkündür. Çocuklarımızı ülkesini, milletini seven, onlar için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek hepimizin sorumluluğudur. Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, vatan için canlarını ortaya koyan şehit ve gazilerimizle onların cefakar çocuklarını saygıyla anıyorum." açıklamasında bulundu.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.