Denizli

Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı

13:20 25 Nisan 2016
Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı

Aydın, Denizli, Manisa ve Uşak'ta Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı kapsamında "Gençlerden Şehitlere Vefa: 57. Alay Vefa Yürüyüşü Programı", yüzlerce kişinin katılımıyla düzenlendi.

Denizli Delikliçınar Yeni Cami'de kılınan sabah namazı ile başlayan programda, cami çıkışında vatandaşlara kırık buğday çorbası dağıtıldı.

Daha sonra valilik önünde toplanan kamu kurum kuruluşları ve gençlerden oluşan grup Türk bayrakları, Atatürk posterleri ile Delikliçınar Meydanı'na kadar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "vatan sana canım feda" sloganlarıyla yürüdü.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yürüyüşü her yıl düzenlendiklerini belirterek, "57. Alay deyip geçmemek lazım. Bilenler biliyor. Ama bilmeyenlere de hatırlatmak lazım. Gençlerimize de bu günün anlam ve önemini kavratmak için çalışmaları sürdürüyoruz." diye konuştu.

Program dolayısıyla şehitlerin kabirlerine Türk bayrağı bırakıldı, Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

- Manisa

Manisa'daki etkinlikte Şehzadeler ilçesi Hatuniye Camisi'nde kılınan sabah namazının ardından vatandaşlara çorba ikramında bulunuldu.

Programın ardından Garnizon Şehitliği'ne kadar yürüyüş yapıldı, şehitler için Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl Çanakkale şehitleri için anma etkinliği düzenlendiğini hatırlatarak, "Bugün Çanakkale’yi unutmadığımızı, unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı bir kez daha gösterdik." dedi.

- Uşak

Uşak Cakaloz Camisi'nde toplanan Uşaklılar, sabah namazının ardından Türk bayraklarıyla Şekerevleri Şehitliği'ne doğru yürümeye başladı.

Yağışlı hava nedeniyle bir grup Uşak Anadolu Lisesi toplantı salonuna girerken, diğer bir grup ise yürüyüşe devam edip, Türk bayrağı açarak tekbir getirdi ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.

Uşak Anadolu Lisesi toplantı salonunda Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılarak, tüm şehitler için dua edildi.

- Aydın

Aydın'daki etkinliğe katılanlara Bey Camisi'nde sabah namazından sonra yarma çorbası ikram edildi.

Daha sonra kentteki çeşitli okullardan öğrencilerin ve sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla Atatürk Spor Salonu'nda, Aydın Gençlik Merkezi'ne "57. Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Gençlik merkezinde şehitler için dualar edildi, lokma dağıtıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.