Denizli

Denizli'de sokak hayvanları barınma ve rehabilitasyon merkezi kurulacak

15:57 27 Nisan 2016
Denizli'de sokak hayvanları barınma ve rehabilitasyon merkezi kurulacak

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye'nin en büyük sokak hayvanları barınma ve rehabilitasyon merkezini inşa edeceklerini bildirdi.

Zolan, gazetecilere yaptığı açıklamada, sokak hayvanlarına yönelik gerçekleştirilen projelerle Türkiye'ye örnek olmaya devam ettiklerini söyledi.

Yapılacak tesisle sokak hayvanlarına şefkat eli uzatmaya devam edeceklerini belirten Zolan, "2008 yılından beri hizmet veren Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği'nin kapasitesinin arttırılması amacıyla hazırladığımız proje Karakurt Mahallesi'nde hayata geçirilecek. Yeni tesiste sokak hayvanlarının her türlü tedavisi yapılabilecek. Hafta sonu ve hafta içi vatandaşların hayvanlarıyla ziyaret edip vakit geçirebileceği tesiste ücretsiz hayvan sahiplenme olanağı da sunulacak. Merkezde ayrıca okullara yönelik eğitim programları da düzenlenecek." diye konuştu.

Zolan, her canlının yaşam hakkı olduğunu kaydederek, kompleksle bakıma muhtaç ve hasta sokak hayvanlarının barınma, beslenme, tedavi ve rehabilitasyon ihtiyaçlarının tek bir yerden karşılanacağını aktardı.

Osman Zolan, belediyenin sokak hayvanları için üzerine düşen görevi yerine getirmeye devam edeceğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.