Denizli

Hayata babasından aldığı böbrekle devam edecek

10:52 29 Nisan 2016
Hayata babasından aldığı böbrekle devam edecek

Denizli'de babasının böbreği nakledilen 27 yaşındaki Osman İnamlıca, sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Mide bulantısı ve idrarını yapamama şikayetiyle yaklaşık 3 ay önce doktora giden İnamlıca'ya böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. İnamlıca, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakil Merkezine başvurdu.

Baba Mustafa İnamlıca'nın (49) böbreğinin oğluna nakledilmesi için tetkikler yapıldı. Sonuçların olumlu çıkmasının ardından ameliyata alınan babanın böbreği, oğluna başarıyla nakledildi.

Sağlığına kavuşan Osman İnamlıca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının kendisine yeni bir hayat verdiğini söyledi.

İnamlıca, hem kendisinin, hem de babasının sağlık durumunun iyi olmasının tüm aileyi mutlu ettiğini belirterek, "Babam sayesinde çok şanslıyım. Nakil işlemleri kısa sürede gerçekleşti ancak benim kadar şanslı olmayan binlerce hasta var. Herkesi organ bağışında bulunmaya davet ediyorum." diye konuştu.

Baba İnamlıca da oğlunun sağlığına kavuşmasından mutluluk duyduğunu aktardı. Mustafa İnamlıca, kendisinin de iyi olduğunu belirtti.

- "İnsanın organını bağışlaması onu yüceltiyor"

Oğlunun rahatsızlığı sonrası doktorların nakil yapılması gerektiğini söylediğini anlatan İnamlıca, şunları kaydetti:

"Ben de oğlumun diyalizden bir an önce kurtulması için hiç düşünmeden böbreğimi vermeye karar verdim. Bütün insanların organ bağışı konusunda duyarlı olmasını isterim. Çünkü hayat kurtarıyorsun. Diyaliz çok kötü bir durum. İnsanları çok yoruyor. Bir an önce eski hayatlarına dönmeleri için fedakarlık yapılması gerektiğini düşünüyorum. İnsanın organını bağışlaması onu küçültmüyor, yüceltiyor bence."

Organ naklini gerçekleştiren PAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Çağatay Aydın da yaptıkları testlerde baba ve oğulun böbrek değerleri ve kan gruplarının uyumlu olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Aydın, zaman geçirmeden nakil operasyonunu gerçekleştirdiklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.