Denizli

Denizli'de kısa kısa

15:58 29 Nisan 2016
Denizli'de kısa kısa

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından "Ailemi Seviyorum Projesi" kapsamında düzenlenen Evlilik Okulu'nda okulundan bugüne kadar 954 kişinin mezun olduğu bildirildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili ve Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kent Konseyi binasında düzenlenen törende 40 katılımcıya sertifika verdi.

Değirmenci burada yaptığı konuşmada, sağlıklı evliliklerin oluşması için gereken desteğin her zaman verileceğini ifade ederek, klasik belediyecilik anlamında altyapı, üstyapı, park, kavşak gibi düzenlemelerinin yanında sosyal, kültürel, eğitim ve sportif anlamda da çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Evlilik okulu projesiyle iyi ve sağlıklı bir toplum bilinci oluşturmayı hedeflediklerini anlatan Değirmenci, "İyi bir nesil yetiştireceksek, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimiz olacaksa, iyi bir aile olması lazım. Dolayısıyla yeni nesil bizim göz bebeğimiz. Yakında hamilelik okulunu açacağız. Sadece evlilikler için değil hamilelik sürecinde de ebeveynlerin yararlanması için bir kurs başlatacağız. Bu süreçte kadın doğum uzmanlarımız, diyetisyenlerimiz, çocuk uzmanlarımız olacak" diye konuştu.

- Denizli'ye 6 kent ormanı

Denizli Büyükşehir Belediyesinin, kente 6 kent ormanı, 80 park ve mesire yeri kazandırılacağı bildirildi.

Kent ormanlarının Pamukkale, Bekilli, Çal, Honaz, Serinhisar ve Tavas ilçelerinde oluşturulacağı belirtildi.

- PAÜ'de sempozyum

Pamukkale Üniversitesi'nde (PAÜ) iki gün sürecek 5. "Uluslararası Sosyal Bilgiler Eğitimi Sempozyumu" başladı.

Sosyal Bilgiler Eğitimcileri Birliği Derneği tarafından PAÜ Kongre Kültür Merkezi'nde bu yıl 5. düzenlenen sempozyumun açılışında konuşan PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, bu sempozyuma ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, üniversite olarak proje geliştirirken bulunduğu yörenin önceliklerini dikkate aldıklarına değindi.

PAÜ Öğretim Üyesi ve Sempozyum Eş Başkanı Prof. Dr. Süleyman İnan ise sempozyumun ana öğesini çocuklar olarak belirlediklerini belirterek, çocukların hayata dair sorularının cevaplarını, sosyal bilgiler eğitimiyle aldıklarını hatırlattı.

- Mahkumlar kendi ekmeklerini üretiyor

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, hükümlü ve tutukluların bir meslek edinerek kendi ayakları üzerinde durabilmesi amacıyla iş piyasasında ihtiyaç duyulan mesleklerin ceza evlerinde yapıldığını söyledi.

Denizli D Tipi Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Müdürlüğü bünyesinde 324 metre kare kapalı alan üzerine kurularak açılan fırın atölyesinde çalışan mahkumların kendi ekmeklerini kendileri ürettiklerini ifade eden Alper, "Bu kapsamda fırın günlük 12 bin ekmek üretim yapıyor. 2015 yılında bundan elde edilen gelir 622 bin liradır. Ekmeklerin üretimi otomatik makinelerde yapılmakta ve atölyede 17 hükümlü çalışmaktadır. Fırın atölyesinde normal, kepekli ve tuzsuz olarak üretilen ekmekler kurumda barındırılan hükümlü tutuklular ile görevli personele veriliyor" diye konuştu.

Alper, Kocabaş Mahalle sakinleri ile Açık Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde ziyarete gelen hükümlü ve tutuklu yakınlarına hizmet veren kafeteryada tüketilmek için günlük 5 bin 500 civarında ekmek üretimi yapıldığını ve hükümlülerin üretime katılarak ülke ekonomisine katkı sağladığına vurgu yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.