Denizli

Kırgızistan heyetinden Denizli ziyareti

14:59 24 Mayıs 2016
Kırgızistan heyetinden Denizli ziyareti

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı, aralarında belediye başkanı ve iş adamlarının yer aldığı Kırgız heyeti makamında kabul etti.

Zolan, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, iki milletin çok ortak noktası bulunduğunu, bu nedenle kardeşlik bilincinin de her geçen geliştiğini belirtti.

Kırgız heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Zolan, "O kadar ortak noktamız var ki sadece iki hafta beraber zaman geçirsek, dillerimizi anlar hale geleceğiz. Şu anda bile kardeşlerimizin konuştuğu kelimelerin yarısını anlıyorum. Bizler dili, dini, kültürü, özü bir olan iki milletiz." dedi.

Kırgızistan'dan Talas Belediye Başkanı Anarbek Kuşubekov ise Türkler ve Kırgızların aynı kökten gelen iki kardeş halk olduğunu ifade etti.

Türkiye'de kardeşleriyle buluştuklarını ifade eden Kuşubekov, "Kardeşlerimizle buluşmaya geldik. Türkiye’ye her ziyaretimizde kardeş ülkemizin daha da geliştiğini görüyoruz ve çok mutlu oluyoruz. Siz ne kadar büyürseniz, siz ne kadar gelişirseniz bizim de önümüz açılacaktır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Talas Belediye Başkanı Kuşubekov, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan'a Kırgızistan'ın yerel kıyafetini hediye etti.

Ziyarete, Talas Meclis Başkanı Aydarbek Cusupbekov, Kırgızistan Cumhuriyeti Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Javalbek Baltagulov, meclis üyeleri ve Kırgız iş adamları da katıldı.






YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.