Denizli

Ekonomi Bakanı Zeybekci:

23:06 26 Haziran 2016
Ekonomi Bakanı Zeybekci:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İsrail ile yürütülen müzakerelere ilişkin, "İnşallah bundan sonra da güçlü olan ekonomik ve ticari ilişkilerimiz, İsrail ile bu problemler ortadan kalktıktan sonra daha da güçlenerek devam edecektir." dedi.

Zeybekci, AK Parti Denizli İl Başkanlığı'nın Kültür Sitesinde düzenlediği iftara eşi Ayşen Zeybekci ile katıldı.

İftarın ardından gazetecilere açıklama yapan Zeybekci, bir süredir İsrail ile yürütülen müzakerelere ilişkin, bu konuda Türkiye'nin menfaatlerinin önemli olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin menfaatleri, Filistin'deki, Gazze'deki kardeşlerimizin menfaatleridir ve tabii diğer taraftan prensibimiz de Gazi Mustafa Kemal'in söylediği 'Yurtta sulh cihanda sulh'. Başbakanımızın da Cumhurbaşkanımızın da son dönemde altını çizerek kullandığı cümlelerden bir tanesi de 'düşmanlarımızın sayısını azaltmak, dostlarımızın sayısını arttırmak' prensibi, ben bu çerçeveden bakıyorum."

İsrail'in bölgede önemli bir ülke olduğunu vurgulayan Bakan Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada ülkemizin menfaatlerini en maksimum düzeye, en üst düzeye çıkarmak kayıt ve şartı ile her türlü, gerek ticari, gerek ekonomik, gerek askeri ilişkilerde bir mazur görmüyoruz. İnşallah bundan sonra da güçlü olan ekonomik ve ticari ilişkilerimiz İsrail ile bu problemler ortadan kalktıktan sonra daha da güçlenerek devam edecektir. Bir ekonomi bakanı olarak söylüyorum, belki söylediğimiz sözlerin bazıları yanlış anlaşılıyor olabilir, ekonomi bakanı olarak söylüyorum, ekonomik ilişkilerimizin İsrail ile gelişecek olması, ticaretimizin artacak olması karşılıklı ekonomik ve ticari menfaatlerimizin artacak olması beni sevindirir."

Zeybekci, Avrupa'da son günlerde artan İslam karşıtlığının, Avrupa'nın tüm değerlerine aykırı olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Şimdi Avrupa'da gerek başka ülkenin vatandaşlığına geçmiş, gerek hala vatandaşımız olan yaklaşık 6 milyon bizim vatandaşımız var ve yaklaşık 40 milyon da Müslüman olduğu varsayımı var. Böyle bir İslamofobi, İslam karşıtlığının Avrupa'da tırmanması, Avrupa'nın tüm temel değerlerine aykırıdır. Şu anda Avrupa Birliği'nin sallanmaya, sarsılmaya başladığı bu dönemde, bu parçalanma ve bölünmeyi çok güçlü bir şekilde tetikler böyle şeyler. Önce insan olarak görmek lazım. Biz kültürümüz gereği Avrupa'daki dostlarımıza da diyoruz ki 'Biz yaratılanı hoş gördük, yaratandan ötürü' diyerek, insanları din ayrımı yapmadan seviyoruz. Tehlikelidir, İslam karşıtlığı veyahutta dinlerin karşı karşıya gelmesini tehlikeli olarak görüyorum ama inşallah akıl galip gelir."

İftara, AK Parti Denizli Milletvekilleri Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin ve Cahit Özkan da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.