Denizli

Denizli'de Off-Road yarışları yapıldı

14:39 12 Temmuz 2016
Denizli'de Off-Road yarışları yapıldı

Pamukkale Off-Road Spor Kulübü'nün (PADOFF) düzenlediği Kızılcabölük Off-Road yarışları Denizli'de yapıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Tavas ilçesinin Kızılcabölük Mahallesi'ndeki pistte yapılan yarışlara, Denizli'nin yanı sıra Aydın, Konya, Fethiye, Marmaris ve Beyşehir'den 27 pilot katıldı.

Büyük bir heyecana sahne olan yarışları Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Tavas Kaymakamı Ahmet Varol, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Kızılcabölüklüler Vakfı Başkanı Osman Erkli ve vatandaşlar izledi.

Yaklaşık 5 saat süren yarışlarda pilotlar çamur, rampa, çukur ve virajlı yollarda dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti. Çamura saplanan, rampa ve çukurdan çıkamayan, devrilen araçlar, görevli iş makineleri ve vinçler yardımıyla çıkartıldı. Bazı araçlar ise teknik arıza nedeniyle yarışı tamamlayamadı.

Motor hacmine göre 4 ayrı kategoride dereceye giren pilotlara kupaları verildi.

2 tur 3 etap üzerinden koşulan yarışlarda genel klasman birinciliğini ise Niyazi Gören kazandı.

- "Kızılcabölük bir off road merkezi haline gelecek"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yaptığı açıklamada, birçok sporcusunun yarışma nedeniyle Kızılcabölük'e geldiğini belirterek, "İnşallah bu organizasyon daha da büyüyecek ve Kızılcabölük bir Off-Road merkezi haline gelecek." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.