Denizli

TSK'dan DAEŞ'e "Fırat Kalkanı" Operasyonu

18:00 24 Ağustos 2016
TSK'dan DAEŞ'e "Fırat Kalkanı" Operasyonu

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, harekatın amacının bataklıktaki sivrisinekler değil, bataklığı kurutmak ve Türkiye’ye karşı oluşan tehditleri ortadan kaldırmak olduğunu bildirdi.

Filiz, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'nin diğer tarafından DAEŞ'in gönderdiği roketlerin Türkiye'yi hedef aldığını belirterek, bu operasyonun amacının, DAEŞ terör örgütünü sınırın diğer tarafından temizlemek olduğunu kaydetti.

Terör örgütlerinin hepsiyle, PKK, YPG ile de mücadeleyi bu şekilde sürdüreceklerini, Ankara'daki son iki terör saldırısının sorumluları teröristlerin Suriye'deki PYD kamplarından geldiğine dikkat çeken Filiz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Hiç kimse endişe etmesin, FETÖ'cü hainlerden temizlenen ordumuz eskisinden daha güçlüdür. Bu kez tankların karşısında değil tam arkasındayız. Askeri gücümüzü sınamaya kalkanlar bedelini ağır ödeyecekler. Bugüne kadar DAEŞ ile mücadele ettiğini iddia edenler, bizim DAEŞ'e karşı mücadelemizden, yapılan operasyondan rahatsız oluyorlar. Bunların amacı DAEŞ ile mücadele etmek olsa, Suriye’nin bütünlüğü olsa DAEŞ ile mücadele eden operasyona karşı çıkmaz. Ancak destek verir. Bunun yanında YPG unsurları da bir an evvel Fırat'ın doğusuna geçmelidir. Aksi takdirde Türkiye olarak gereğini yaparız, yapacağız. Harekatın amacı bataklıktaki sivrisinekler değil, bataklığı kurutmaktır ve Türkiye’ye karşı oluşan tehditleri ortadan kaldırmaktır. Suriye'nin bütünlüğünü savunan hiç kimsenin bu operasyondan rahatsız olmaması gerekir. Fırat Kalkanı Operasyonunu başlatan ordumuza duacıyız. Allah ordumuzu muzaffer eylesin. Sefer bizim, zafer Allah'ındır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.