Denizli

Denizli'de büyükşehirden tarıma destek

17:27 05 Eylül 2016
Denizli'de büyükşehirden tarıma destek

Denizli Büyükşehir Belediyesi, tarımda üretimi ve kaliteyi artırmak için 14 ilçeye toplam maliyeti 500 bin lira olan 17 tohum eleme makinesi hibe etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından kırsal alanda yaşayan vatandaşların desteklenmesi ve tarımda yüksek verim elde edilebilmesi amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında, çiftçilerin kullanımına sunulacak tohum eleme makineleri, Fen İşleri Daire Başkanlığı'nda düzenlenen törenle teslim edildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, törende yaptığı konuşmada, tarımla uğraşan vatandaşları yerinde mutlu etmek, daha fazla üretmelerine katkı sağlamak, daha kaliteli üretim yapmalarına vesile olmak adına ihtiyaç duydukları ve ortak kullanacakları makine, su boruları ve tüm ihtiyaçlarını karşılamak anlamında bir yürüyüşü başlattıklarını belirtti.

Bugüne kadar değişik ilçelere 50 kilometrenin üzerinde tarımsal sulama borusu dağıttıklarını kaydeden Zolan, şunları söyledi:

"Bugün de bir ilki başlatıyoruz. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu tohum eleme makinelerini ziraat odalarımıza hibe ediyoruz. Böylece vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu kaliteli ve arındırılmış tohum, ziraat odasının yapacağı çalışmayla elde edilebilir hale gelecek. Biz 3-4 ay önce ilçe ziraat odalarıyla toplantı yapmıştık. Talepleri ve ihtiyaçları dinlemiştik. Bugün o ihtiyaçları gidermeye tohum eleme makineleriyle başlamış olduk. Daha sonra da değişik tarım makineleri almaya devam edeceğiz. Tohum makinelerimiz vatandaşlarımızın derdine derman olsun, kazasız belasız kullanmaları nasip olsun, bol bereketli kaliteli ürünler üretilsin. 14 ilçeye gidecek 17 makinemizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

Törene, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, ilçe belediye başkanları, ilçe ziraat odası başkanları, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.