Denizli

Kurban Bayramına doğru

12:55 10 Eylül 2016
Kurban Bayramına doğru

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan ve İl Başkanı Necip Filiz, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Özkan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, bayramların, sevgi, kardeşlik, barış, dayanışma ve paylaşma gibi evrensel insani değerlerin en çok tezahür ettiği ilahi armağan olduğu, Kurban Bayramı'nın Allah'a yakınlaşma olduğunu belirtti.

Sevinç ve mutluluk günü olan bayramın ne yazık ki buruk bir acıyla birlikte yaşandığına işaret eden Özkan, şunları kaydetti:

"Yakın coğrafyamızda kan akarken, zulüm, her rengiyle kardeşlerimizi inletirken, Kurban Bayramı'nın idrakleri aydınlatması, gönülleri yumuşatması, merhameti hatırlatması en büyük arzumuzdur. Bölgemizle birlikte biz de ağır bir imtihandan geçiyoruz. Komşularımızdaki ateşi ülkemize taşımak, kardeşliğimizi dinamitlemek isteyenlerin maşa olarak kullandıkları eli kanlı terör örgütleri her gün yeni bir senaryoyla karşımıza çıkıyor. Her millet zor zamanlardan geçer, büyük milletler ise zor zamanlardan geçerken gösterdikleri kardeşlik ve dayanışma ile anılırlar. 15 Temmuz'da aziz milletimizin ortaya koyduğu milli mücadele ruhu ile bu zor günlerin de üstesinden geleceğimize olan inancımız tamdır."

Özkan ayrıca şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere şükranlarını hac farizasını yerine getiren Müslümanların haclarının kabulünü diledi.

- Safları sıkı tutalım

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, bayramların, kardeşlik, birlik, beraberlik ve dostluk duygularının en üst seviyede yaşandığı müstesna günler olduğunu belirtti.

"Paylaşmanın fazileti, yardımlaşmanın güzelliği, zorda ve darda kalanlara el uzatmanın ahlaki mükellefiyeti bayramın gerçek anlam ve mesajında saklıdır." diyen Filiz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Hepimiz müşterek bir vatan toprağı üzerinde yaşıyor, müşterek bir inancı paylaşıyor, müşterek bir kaderi yaşıyoruz. İnanıyorum ki mübarek Kurban Bayramı bu atmosferi daha da pekiştirecektir. Milletimizi içten içe eritme, günden güne bölme hevesinde olanlara karşı Türk tarihinin ilham ve mirasıyla karşı koymak, maneviyatımızda açılmak istenen gediklere fırsat vermeden bayram coşkusuyla safları sıkı tutmak gerekmektedir. Özellikle bayramlara buruk giren şehitlerimizin yadigarlarını, kahraman gazilerimizi unutmayalım, onları bu müstesna günlerde yalnız bırakmayalım, bayram sevincimizi paylaşarak kederde de sevinçte de bir olduğumuzu gösterelim."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.