Denizli

Denizlispor Kulübü Başkanı Urkay:

18:07 16 Eylül 2016
Denizlispor Kulübü Başkanı Urkay:

TFF 1. Lig ekiplerinden Denizlispor'un kulüp başkanı Süleyman Urkay, puan silme cezası ile karşı karşıya olduklarını belirterek, takımın başarısız olmasına ancak dış faktörlerle parasal durumun neden olacağını söyledi.

Kulüp başkanı Urkay, geçen yıl üç puanı silinen Denizlispor'un, bu yıl da kriterleri yerine getirmediği için üç puanının silineceğini, 2009-2010 sezonunda takımda 22 dakika forma giyen Norman Sylla'nın FIFA'ya yaptığı başvuru nedeniyle 241 bin avro alacağının 22 Eylül'e kadar ödenmemesi halinde 6 puanının daha gideceğini kaydetti.

Geçen sezon takıma 3 puan silme cezası verildiğini hatırlatan Urkay, "Belgelere baktığımızda, kriterler yerine getirilmediği sürece bu sezon da 3 puan silinebileceğini gördük. Eğer bu kriterler yerine getirilmez, borçlar ödenmezse her yıl 3 puanımız silinmeye devam edecek. Yönetim olarak tüm gücümüzle bu cezaları savuşturmak için çalışıyoruz. Tabii süreç bir plana uygun gitmiyor. Bu sürecin bir plana uygun devam etmesi için elimizden geleni yapmayı çalışıyoruz." dedi.

Futbol kulübünde her şeyin sportif başarıyla ölçüldüğü görüşüne katılmadığını dile getiren Urkay, şu ifadeleri kullandı:

"Bir futbol kulübünü büyük kılan yalnız sportif başarıları değildir. Onu, mali yapısındaki düzgünlüğü, idari yapısındaki doğru yönetim anlayışı, sporun ruhuna uygun faaliyet yürütmesi gibi çoğaltacağımız doğrular büyütür. Ülkemizde ise yönetimler sportif başarı baskısı altına alınarak, sportif başarı peşinde sürüklenip gidiyorlar. Dolayısıyla bu aşamada sportif başarı için birçok yanlış yapılabiliyor. Denizlispor futbolcu kadrosu bir mantık kurgusuna göre seçilmiştir. Bu ligde her rakibiyle rahat mücadele edecek güce de sahiptir. İyi bir kadroya sahibiz. Sivasspor'u da yenecek güçteyiz. Bu takımın başarısız olmasına ancak dış faktörler, parasal durum neden olacaktır."

Öte yandan yeşil-siyahlı takım, ligin 4. haftasında pazar günü Sivasspor ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarına, Şemikler'deki Haluk Ulusoy Tesisleri'nde basına kapalı olarak devam etti. Çalışmalarını tamamlayan Denizlispor kafilesinin yarın Sivas'a hareket edeceği bildirildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.