Denizli

Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu revize etmesi

14:39 25 Eylül 2016
Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu revize etmesi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Süleyman Kocasert, Moody's'in Türkiye'nin kredi notu açıklamasına ilişkin "Hükümetin yeni adımları sayesinde, ekonominin daha canlı hale geleceği bir dönemin arefesindeyken bu açıklamanın iyi niyetli olmadığını ve maksatlı olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanlığını da yürüten Kocasert, yazılı açıklamasında, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'ye yönelik not indirimini değerlendirdi.

Not indiriminin gerç ekleri yansıtmadığını, Türkiye ekonomisinin son yıllarda diğer ülke ekonomilerinden pozitif yönde ayrıştığını ifade eden Kocasert, şunları kaydetti:

"Bütün dünya bunun farkında. Ülke ekonomimiz yılın ilk yarısında yüzde 3,9 büyüme kaydetti. Bu oran küresel büyümenin üzerinde bir oran. Yıl sonu itibarıyla ihracatımız bir önceki yıla göre, gerek değer gerekse miktar bazında artmış olacak. Hükümetin yeni adımları sayesinde, ekonominin daha canlı hale geleceği bir dönemin arefesindeyken bu açıklamanın iyi niyetli olmadığını ve maksatlı olduğunu düşünüyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.