Denizli

Azerbaycan'dan Denizli’ye termal sağlık turu

20:27 06 Ekim 2016
Azerbaycan'dan Denizli’ye termal sağlık turu

Azerbaycanlı turizm acenteleri, Denizli'ye termal sağlık turları düzenlemek için çalışma başlattı.

Azerbaycan Seyahat Acenteleri Sağlık Komitesi ve THY'nin iş birliği ile Türkiye'ye gelen bir heyet, Denizli'de incelemelerde bulundu.

Heyet üyeleri, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) uzmanlarının koordinatörlüğünde Pamukkale, Hierapolis, Tripolis ve Laodikea gibi antik yerlerin yanı sıra Denizli'nin termal sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren konaklama tesisleri ve çeşitli sağlık kuruluşlarını ziyaret etti.

Daha sonra Denizli Valisi Ahmet Altıparmak ile bir araya gelen heyet üyelerinden Azerbaycan'daki "AHİİSA ve Millennium Turizm" acentasının sahibi Ruslan Guliyev, Azerbaycan ve Türkiye arasında çok güzel bir iş birliği sergilendiğini belirtti.

Termal sağlık turizmi bakımından önemli merkez konumundaki Denizli'de çeşitli ziyaretlerde bulunduklarını aktaran Guliyev, "Denizli'ye daha fazla turist gelmesi için çalışma yürütüyoruz. Denizli'deki termal tedavi gibi, Azerbaycan'ın da çok güzel, örnek bir çalışması var. Devletimizin desteğiyle inşallah gelecekte daha geniş formatta turist sayılarımızı artırmak niyetindeyiz." dedi.

Gerçekleştirdikleri çalıştaylarda Türk meslektaşları ile ortak hareket etme kararı aldıklarını dile getiren Guliyev, "Son 3 ayda Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelen turist sayısında yüzde 39 artış gerçekleşirken bu durum darbe girişiminden sonra da azalmadı. Bu istikamette devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Vali Altıparmak da, Azerbaycan ve Türkiye'nin bir millet iki devlet, dost ve kardeş ülkeler olduğunu söyledi.

Pamukkale'nin antik çağdan beri termal sağlık bakımından bir merkez olduğunu ifade eden Altıparmak, "Buralar eskiden de termal suyun sağlık alanında kullanıldığı bölgeler. Son dönemde bölgemizde termal sağlık turizmi ile ilgili önemli yatırımlar yapılıyor. Karahayıt'ta ve ilimizde bulunan diğer termal merkezlerde sağlık turizmi alanındaki tesisler, yurtdışından tedavi için gelenlere hizmet veriyor. Bu alanda Azerbaycan'dan da termal sağlıkla ilgili tedavi için bölgemizin seçilmesi, Azerbaycanlı vatandaşların termal tedavide Denizli'yi tercih etmesi çok önemli." dedi.

Altıparmak, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki iş birliğinin artarak devam edeceğine inandığını belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.