Denizli

Denizli Büyükşehir Belediyesinden sağlığa destek

19:22 18 Ekim 2016
Denizli Büyükşehir Belediyesinden sağlığa destek

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılacak 2 acil sağlık istasyonu ve içerisinde Aile Sağlığı Merkezi (ASM) ile Ulusal Medikal Kurtarma Merkezi'nin (UMKE) olacak sağlık kompleksi için protokol imzalandı.

Denizli Valiliğinde düzenlenen protokolde konuşan Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediyesinin bir zorunluluğu olmamasına rağmen böyle bir projeyi Denizli'ye kazandıracak olmasını çok anlamlı bulduğunu belirtti.

Modern sağlık hizmeti verme açısından yetersiz kalınan noktada Büyükşehir Belediyesinin devreye girmesinin çok önemli olduğunu dile getiren Altıparmak, "Genel bütçe içerisinde ayrılan kaynak yeterli olmayabiliyor. Belediyenin bu anlamda destek olması ve bu hizmet anlayışından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bu güzel hayrın mevlam tarafından kabul edilmesini, kentimize örnek olmasını diliyorum." diye konuştu.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da insan sağlının her şeyden önce geldiğinin söyledi.

Zolan, şöyle konuştu:

"Her şeyin başı sağlık. Sağlık olmadan hiçbir şeyin kıymeti yok. İstiyoruz ki, milletimiz rahatsızlandığında, 'Alo' dediğinde sağlık çalışanlarımız bir dakika öncesinden olay yerine ulaşabilsin. Her ne kadar asli görevimiz değilse de biz bu noktada bunu görev edindik. Vatandaşlarımıza daha kaliteli, daha seri sağlık hizmeti verebilmek adına Valimizle yaptığımız istişareler sonucu, İl Sağlık Müdürlüğümüzün ihtiyacını karşılayacağız. Konu vatandaşımız ise bu protokolleri yapacağız. Şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Protokol çerçevevesinde, Bağbaşı ve Karahasanlı mahallelerinde birer 112 Acil Servis istasyonu, Sırakapılar Mahallesi'nde ise 1 sağlık kompleksi yapılacak. Komplekslerin arsaları ise Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.